Spectacolul lunii martie la Perişani: Simfonia Ghioceilor din pădurile dinspre Groşi

La nici 35 de km de Râmnicu Vâlcea, pe din dosul Coziei, pe unul din cele mai frumoase şi misterioase drumuri care umblă bezmetic prin pădurea de fag, se află un colţ feeric, un petec de primăvară, o pădure de ghiocei.

Un uriaş portativ de martie se joacă minunat printre sutele sau chiar miile de flori albe, care ies în tangoul acestui soare al vieţii, muşcând cu sete din petecele de zăpadă.

Parcă s-a spart cerul şi copiii îngeri au coborât să se joace prin pădurile Vâlcii, în cel mai enigmatic dans al lui martie.

Pe drumul Groşilor, care leagă Berislăveşti de Perişani, pe partea de est a Masivului Cozia, este un spectacol, este paradis, este nebunie, este o gală de primăvară. O gală cu mii de invitaţi, ieşiţi de sub pământ, să anunţe anul vieţii, renaşterea, să prevestească verdele ce va să vină, să anunţe puzderia de flori, de frunze, de păsări, de insecte, să anunţe miracolul frumos al naturii, adus nouă de Divinitate.

Poienile ghioceilor cu mii, zeci de mii de flori ale lui martie, încântă drumeţii de pe marginea drumului care taie Cozia pe la răsărit.

Din păcate, în ultimii ani se înregistrează şi aspecte mai puţin plăcute. Sunt şi amatori de ghiocei, dar care nu vin să-i admire, ci pur şi simplu să-i smulgă. Din nefericire, cu rădăcină cu tot.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *