Românii păcaliţi/manipulaţi de un Amor cu Năbădăi fix de Valentine’s Day

Ea e Ileana. El e Vasile…

Ea este tânără, frumuşică, de carieră. Face parte din Instituţiile Statului, pe o funcţie foarte înaltă. Generală.

Vasile e tânăr, bogat, om de afaceri, chipeş. Cei doi se cunosc şi probabil că trăiesc o frumoasă poveste de amor. Cu chefuri la cramă pe Valea Prahovei, la Ignaturi cu şorici şi carne la garniţă. O poveste de amor de nivel înalt. Cu poze, cu danţuri, cu muzici, cu beutură, cu sufragerii şi cu alegeri prezidenţiale. Lumea era a lor. Toată.

Ileana a apelat la Vasile în mai multe rânduri. Chiar şi pentru un avion privat, să aducă pe un extrădat în ţară. Vasile a avut protecţie să aibă liber la afaceri în Prahova, afaceri şi libere, şi (ne)libere. Vasile i-a pus în plic, unui premier, numele Ilenei, pentru o nouă numire într-o funcţie înaltă a statului.

Ileana era fericită. Vasile, la fel. Noi toţi o admiram pe Ileana. Pe Vasile nu. Ileana era precum Cosânzeana, un idol.

Cei doi s-au despărţit. Probabil nu prea bine, urmărind consecinţele. Vasile este monitorizat. Afacerile lui, alea dubioase, sunt scoase în faţă. Oamenii Ilenei, unitatea de elită  de la Prahova, primesc misiune clară: Desfiinţaţi-l pe Vasile!

Vasile ştie că a pornit uraganul Ileana. Vasile fuge. Ileana fulgeră şi tună. Vasile anunţă că dă totul în vileag. Ileana acceptă provocarea. Şi încep „năbădăile”. Casete, poze, emisiuni, capcane.

Ileana spune că e un asalt asupra instituţiei. Ileana are fani. Vasile este blestemat. Nu are fani. Intelectualii cu ochelari ţin cu Ileana. Ileana e totuşi răpusă din funcţie. Vasile jubilează. Ileana candidează pentru o funcţie afară. Vasile vine şi o condamnă.

Ileana ţipă. Fanii ei ţipă. Lumea ţipă. Vasile se răzbună.

Românii pun botul la, probabil, cea mai stupidă poveste de amor, de Valentine’s Day.

de Ion Luca Macaragiul

Orice asemănăre cu vreun personaj din realitate ar fi pur şi simplu strigătoare la cer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *