Drumul Vinului – cel mai frumos proiect al Prundeniului, un drum turistic care traversează Dealul Viilor

Prundeni, margine de Olt, margine de deal, vii care coboară să se adape la marginea luncii şi case care fumegă printre zăpezile lui ianuarie. Acesta este Prundeniul, o comună cu inimă de oraş sau un oraş cu zestre de comună regală.

Nu poţi să nu te abaţi, preţ de câteva ore, prin acest minunat crâmpei de Oltenie cuminte, unde parcă timpul a luat-o la sănătoasa, galopând prin mileniul ăsta cu numărul trei, aducându-le localnicilor mândria că nu degeaba sunt aici, într-una din cele mai elegante localităţi ale Vâlcii.

Prundeni 1Ce are Prundeniul? Are istorie, una care curge precum Oltul, dinspre trecut spre viitor, are cele mai plăcute case de români, unde găseşti atât ştergarul cusut de bunica, care stă sus la icoana cu Domnul, cât şi relaxantul living, unde miroase a scorţişoară de vin.

Pentru că, la Prundeni, vinul este regele care a unit destine, vinul a creat crâmpeie de Toscana românească. La Prundeni, valsul Oltului în iarna mireasă are altceva, are poezie, basm şi Dumnezeu.

Iar aici avem cel mai mare proiect, o investiţie în turismul de nişă iar Prundeniul vine acum la înaintare cu provocarea viitorului. Cu cea mai frumoasă centură turistică, un proiect care va mărgini, precum zidurile unei cetăţi, dealul de lângă codru şi Oltul de lângă maluri.

„Este cel mai amplu proiect pentru zona viilor. Este o centură ocolitoare, dar, în fapt, este un drum care străbate ţinutul cu potenţial turistic al Prundeniului. Un drum care vine dinspre Drăgăşani, pe muchia dealului cu vii şi coboară aici, spre Olt. Acest drum lung de 11 km este cerut de toţi care doresc să investească în peniuni agroturstice, în crame. Nu mai spun că panorama care se relevă de acolo, de sus, de pe muchia dealului este una de excepţie. Acest drum va merge pe malul Oltului înapoi, paralel cu drumul naţional, , spune Cristina Munteanu, edilul din Prundeni.

Această arteră, inel turistic al Prundeniului, urmează să valorifice zona de altitudine a localităţii, acolo unde creşte via nobilă şi unde se deschide un mare areal de pensiuni, crame şi tot ansamblul ce ţine de turismul de nişă al podgorenilor.  Prundeniul fiind o localitate etalon în bazinul Toscanei de România care este Drăgăşaniul.

Pleci din Prundeni şi te gândeşti că, înainte ca Dumnezeu să se apuce să facă lumea, a stat un pic la odihnă prin aceste locuri.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *