Comuna Gușoeni va avea wifi gratuit

Prin programul Wifi gratuit pentru sate și orașe, încă din anul 2017, Uniunea Europeană promovează conectivitatea gratuită la internet pentru comunități, în spațiile publice cum ar fi parcuri, piețe publice, clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate, muzee etc. Printre administrațiile locale interesate de această facilitate, se numără și comuna Gușoenni care a primit un  voucher de 15.000 de Euro pentru echipamente wi-fi de ultimă generație.

”Ne-am înscris la acest proiect și am fost selectați. Am primit voucherul de 15.000 de euro, iar acum se stabilesc zonele unde se vor instala echipamentele prin care vom avea internet în toată comuna. Avem cătune foarte îndepărtate de centrul localității, avem tinerii care lucrează în străinătate și care doresc să comunice mai des cu familiile lăsate aici, deci este o utilitate aș spune foarte bună pentru comunitate. ”, a declarat Gheorghe Concioiu, primarul localității.

Voucherul WiFi4EU va acoperi costurile echipamentului și ale instalării hotspoturilor Wi-Fi. Beneficiarii se angajează să plătească pentru conectivitate (abonament la internet) și întreținerea echipamentului pentru a oferi conectivitate gratuită și de înaltă calitate Wi-Fi timp de cel puțin 3 ani.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *