Vâlceanul Ionut Nuică, membru în Comitetul de Inițiere a Investițiilor (CII) al Fondului Kazah-Român

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), deținută integral de Ministerul Energiei și acționar minoritar, cu 20% din capital, la Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, controlat de KMG International cu 80% din acțiuni, va fi reprezentată în comitetele de conducere ale Fondului de către directorul general al unei companii imobiliare a patronului distribuitorului de carburanți Oscar Downstream, fost șef al Serviciului Coordonare Instituții de la Guvern, și de directorul comercial al unei firme de retail alimentar din Râmnicu Vâlcea, totodată membru ALDE în Consiliul Local al municipiului și președinte al organizației județene de tineret a partidului. Fondul a fost înființat în noiembrie anul trecut, ca parte a soluției, convenite în urmă cu 6 ani, de reglare a datoriilor istorice ale Rompetrol față de statul român, și promite investiții de 1 miliard de dolari în proiecte energetice.

Cele două părți s-au înțeles ca statul român, prin SAPE, să fie reprezentat la nivelul tuturor organelor de conducere ale Fondului. În aceste condiții, în conformitate cu structura acționariatului, s-a convenit că SAPE va desemna un membru în componența Consiliului de Administrație, părțile agreând desemnarea câte unui membru SAPE și la nivelul Consiliului Director și al Comitetului de Inițiere a Investițiilor. Astfel, în Comitetul Director al Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român, SAPE este reprezentată de luna trecută, pe unul din posturile de directori, de Florin Dimitrescu (39 de ani), cu studii de drept, administrație publică și afaceri, inclusiv cu MBA, plus un master la un centru de studii NATO. Acesta este, din februarie 2018, director general al companiei imobiliare Akcent Development, deținută de Alin Niculae, patronul Oscar Downstream, cel mai mare distribuitor independent de carburanți din România. Membrii Comitetului Director au mandat de 4 ani și sunt remunerați cu echivalentul în lei al sumei nete de 1.500 dolari pe lună.

În Comitetul de Inițiere a Investițiilor (CII) al Fondului Kazah-Român, SAPE este reprezentată de Ionuț Eduard Nuică (36 de ani), cu studii de business și management hotelier în Cipru, director comercial al firmei de retail alimentar Noil SRL din Râmnicu Vâlcea din 2006. Acesta este membru ALDE în Consiliul Local al municipiului, unde activează în Comisia de Buget Finanțe, și președinte al organizaței de tineret din Vâlcea a aceluiași partid ALDE, din care face parte și ministrul Energiei, Anton Anton. Soția lui Nuică lucrează la Direcția Generală Anticorupție (DGA) din MAI. Membrii CII sunt remunerați cu echivalentul în lei al sumei nete de 1.000 dolari pe lună. Ionuț Eduard Nuică este și membru în Consiliul de Administrație al companiei de stat Societatea Națională Închideri Mine Valea Jiului SA, care administrează minele neviabile de huilă din bazinul Petroșani. Firma Noil SRL, cu rulaj anual de peste 8 milioane lei, la care Ionuț Eduard Nuică este director comercial, aparține tatălui acestuia, Ion Nuică.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *