O partidă de canastă la ceas de seară la români

Liviu Dragnea: Nu, nu mai joc, Darius a rupt de la 5 negru şi a nu a pus suita jos. Şi nu îmi dau seama dacă avea pe tablă 2 cinciari pentru terţă.

Vâlcov: Şefu’, aveam şi de roşu, şi galben…

Tăriceanu: He he… Şi de roşu, şi de galben! La tine e normal!

Chiţoiu: Portocaliu, Căline!

Dragnea: Hai, acum gata gluma. Teodorovici a închis cu Jockerul, văd. Iar mie mi se scad unarii ăştia. Băi, ce m-aţi prins! Irina, Irinaaa, Irinaaaa! Unde dracu’ e mă, fata asta?! Că nu ştiu unde mi-am pus ţigările.

Tăriceanu: Eu am 345 de puncte. Şi asta fără ce am lipit la Teodorovici şi la tine. Şi mi se scad doar astea.

Dragnea: Oricum, nu mai am chef de joc. Ajung trei canaste pe ziua de azi. Aşa, Irina, ţigările! Băi, ce fată bună, ştiai de ce te strig.  Ce faci? Poză? Hai bagă. Să spunem că lucrăm la buget.

Tăriceanu: He he he. Hai să mai facem o canastă.

Vâlcov: Un Monopoly? Eu zic că mai degrabă.

Teodorovici: Un Popa prostu. Aoleo, să vină Toader! Mai ştii cum rămânea mereu cu cărţile în mână ca să le ievalueze?

Râd toţi.

Dragnea: Stai, mă, un pic, că o facem lată! Că abia ce mă dezmorţesc. Ia dă telefonul aici! Alo, Şică! Ce faci bă, băiatule? Da, mă, am venit. A, mişto, mişto! Gagici? Păi cum dracu’ mă întrebi d-astea? Nu ştii că am fost cu garda după mine?! Darius ăsta le-a testat un pic sub capotă. Dar ia lasă asta. Vii cu chitara? Că uite, suntem aici, cu Călin, Darius, Orlando… Hai mă, am chef de o Chilia în Port. Daaa, cum cântam la Cotroceni când l-am suspendat pe chior. Şi se îmbătase Crin de juca pe masa aia. Vii? Aşa, bun. Cu Crin lasă că vorbesc eu şi îl luăm la noi, iar tu scapă dracu’ de aia, Gurguia aia.

Darius: Vine?

Dragnea: Normal, Şică nu mă refuză. Strânge dracu’ actele alea, Orlando! Băăă, mortală faza aici, cu Dacian şi Viorica. Cu pupat de mâini. Am vorbit cu Vulpea, cică Dacian e băiat finuţ până la urmă. Îi trebuie partitură. Ştiam de la Dâncu asta. Lasă că îi dăm noi.

Vâlcov: Auzi, vorbii şi cu Cosmin. Cu Rareş o rezolvăm. Lasă, că ştie Ludovic cum să facă. Cred că îl pune pe Vanghele să-l caute. Ştii că Rareş şi Vanghele au relaţie bună. Cărămizi, tată.

Călin: Bă, tu candidezi? Aşa spuse pămpălache ăla al tău prin ziare.

Dragnea: Dacă nu mă închid ăştia, da.

Orlando: Haide, şefu’, ce dracu’ glumă e asta?

Dragnea: Păi nu vrea Soroş al tău să mi-o tragă? Al tău şi al lui Fifor.

Orlando: Ştii ce? Eu mă supăr şi… Şi…

Dragnea: Stai, mă, dracu’ jos. Unde e Viorica? Bă, nu-l mai trimiteţi pe Daea la Bruxelles. Am făcut pe mine de râs. Bă, la noi la CEX e cum e, dar acolo a fost mortal, pişotecă. Unde e Viorica?

Călin: E cu Barna.

Râsete.

Dragnea: Asta e ca faza aia cu Olguţa, care îl pune pe Klaus naş la nuntă. Ha ha ha…

 

de Anton Şpann

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *