Dacia va lansa o maşină electrică „şocant de accesibilă”, după 2020

Dacia va lansa în viitorul apropiat o maşină electrică „şocant de accesibilă”. Acesta a fost titlul de vineri al publicaţiei britanice The Daily Express, jurnaliştii britanici remarcând că un model electric al mărcii Dacia ar umple un gol de pe piaţa automobilelor electrice: acela al maşinilor accesibile ca preţ.

Un model electric marca Dacia, spune presa britanică, ar putea avea acelaşi efect precum cel al Sandero şi Duster pe pieţele benzinei şi motorinei, în Marea Britanie fiind cele mai ieftine autoturisme.

Pentru a realiza un astfel de model, Dacia este probabil să împrumute foarte mult de la maşinile electrice fabricate de compania-mamă Renault, care produce modele precum Zoe, o maşină eletrică de mare succes. Probabil însă că mașina ar trebui să fie construită pe o platformă cu totul nouă, ceea ce ar sugera că aceasta nu va fi lansată înainte de 2020.

Nu oficial, cel puțin. În 2016, Prime Motors Industry a dezvăluit la Salonul Auto București un Logan electric disponibil în trei versiuni: cu baterie de 11 kWh (autonomie de 125 de kilometri), de 22 kWh (250 de kilometri) sau de 45 kWh (500 km).

Jean-Christophe Kugler, directorul operaţiunilor Renault în zona Eurasia, declara în 2017 jurnaliștilor englezi că introducerea vehiculelor electrice în oferta Dacia nu va afecta poziționarea brandului: „Vom rămâne șocant de accesibili financiar”.

Acest lucru va fi posibil „împrumutând” tehnologia celorlalți membri ai Alianței Renault-Nissan: „Avantajul de a fi într-un mare grup industrial este că ne putem mişca rapid, deoarece tehnologia necesară (n.r. propulsia electrică) deja există”, explică Kugler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *