Oscar Benton vine la Woodstock-ul României: Open Air Blues Festival Brezoi – 2019

În lumea blues-ului, Oscar Benton înseamnă ceva. Chiar mult, întrucît prea puţini europeni au reuşit să spargă monopolul american, şi cu atît mai puţin alţii decît britanicii.

În privinţa lui Oscar Benton, lucrurile sînt incomparabil mai complicate decît în cazul oricărui alt nume prezent în această rubrică din cauza sărăciei de informaţii. Nici măcar on-line nu poţi găsi mai mult decît scurte notiţe, o listă completă a celor doar cinci albume pe care le-a scos într-o carieră care a început în 1967, dar care tocmai dădea să împlinească şi 20 de cînd părea definitiv încheiată.

‘Oscar Benton este numele de scenă. Cel real este Ferdinand van Eif şi este, desigur, olandez! S-a născut pe 3 februarie 1949, iar marele lui hit, unicul şi incomparabilul „Bensonhurst Blues” (cunoscut în România mai ales sub titlul „Bui, bui, bui” – nu rîdeţi, că aşa l-a şi înregistrat Margareta Pîslaru!) n-are nimic de-a face cu piesele sale ălea grele, adevărate. E de fapt un accident în cariera lui.

Piesa este o compoziţie a lui Artie Kaplan (care a şi scos-o pe disc, în 1973), apoi a preluat-o şi Benton în 1979, cînd a înregistrat-o pe coloana sonoră a unui film a lui Alain Delon, „Pour la peau d’un flic”, iar de aici a ajuns un world hit.

Oscar Benton vine aşadar la Open Blues Festival de la Brezoi, cel mai tare festival de blues din România, ajuns la a 3 ediţie.

Festival care se ţine într-un cadru natural de vis, în mijlocul munţilor, în cel mai frumos oraş al Vâlcii, în Ţara Lotrilor.

Alt nume al Giganţilor din lumea Blues-ului care va concerta la Brezoi este Ana Popovic, considerată cea mai bună chiatristă de Blues din SUA.

Cantareata de origine sarba s-a impus in lumea exclusivista a blues-ului si dominata preponderant de voci masculine nu numai prin chitara sa, ci si printr-un look foarte sexy. Extrem de feminina pe scena, purtand intotdeauna fuste sau rochii scurte si mulate, pantofi cu toc si unghiile lacuite, Ana Popovic a demonstrat ca talentul si autenticitatea sunt unele dintre ingredientele succesului, care au puterea de a darama orice fel de prejudecati.

“Nu cer niciodata sfaturi privitoare la tinutele pe care le voi purta pe scena. Si chiar daca mi se ofera, nu-mi influenteaza in niciun fel deciziile”, spune Ana Popovic. “Eu o sa fiu intotdeauna fidela mie insami. Sunt diferita si sunt o femeie moderna! Si, de asemenea, sunt dovada ca o femeie nu are nevoie sa poarte palarie de cowboy si cizme pentru a fi luata in serios atunci cand canta la chitara!”, mai spune cantareata de origine sarba.

Dupa parerea Anei Popovic, “chitara nu mai este un instrument exclusiv masculin”, desi ea este singura femeie care a fost acceptata sa insoteasca pe scena nume grele ale muzicii precum Zakk Wylde, Dweezil Zappa, Buddy Guy.

Aşadar, anul 2019 este an de senzaţie, la Brezoi. Trebuie să spunem că nu mai există locuri de cazare la finele lunii iulie şi cu puţine şanse se mai gasesc la Căciulata, Mălaia sau Voineasa.

Autorităţile invită localnicii să ofere spaţii de cazare, pentru că în acest an se aşteaptă ca peste 10.000 de fani să participe la a 3 -a ediţie a Festivalului Internaţional de Blues de la Brezoi, Woodstockul României.

One comment

  • Niculina MERCEANU

    MULT SUCCES! Anul trecut s- a pierdut un mare FAN al acestui gen de muzică şi care dorea să susţină evenimentul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *