A fost stabilită zona Financiară, Imobiliară şi de Clădiri Office (Corporatistă) din Râmnicu Vâlcea

Ca orice oraş cu pretenţii de a fi un pol economic regional, Râmnicu Vâlcea are în vedere dezvoltarea pentru următorii 10 – 15 ani, pe mai multe axe, printre care şi segmentul imobiliar dar cu accent pe zona de Office (corporatist). Factori însă care depind strict de avansul economic, de racordarea municipiului la căile de transport, de prezenţa multinaţionalelor şi a tronsonului corporatist în zonă.

Dacă Ostroveni Sat s-a consacrat deja în ultimii 2 ani, drept cartierul imobiliar al oraşului, cu o pondere de aproximativ 2000 de apartamente (pentru prima dată construcţiile de apartamente în 2017-2018 sunt la paritate cu avansul imobiliar din 1984-1985), zona Libertăţii are altă perspectivă.

Aici, terenul din spatele noului Mall, este cel care, potrivit PUZ-ului va fi alocat pentru dezvoltarea Centrului de Bussiness, aici urmând a fi ridicate începând cu 2020, ansamblurile de clădiri de birouri, rezidenţiale sau alte tipuri de construcţii cu regim exclusivist.

În prezent suprafaţa de peste 12 hectare este deţinută de 3 oameni de afaceri (companii) şi se lucrează la împărţirea acesteia astfel încât viitorul cartier financiar-corporatist al Râmnicului să fie totuşi unul aerisit, cu toate utilităţile şi legat direct de restul oraşului. În orice caz, bulevardul cu 4 benzi va fi continuat paralel cu râul Olt şi se prevede un nou pod care să străpungă spre zona Goranu.

Cartierul se pretează la clădiri de P+10 şi chiar cu regim mai înalt, doar că dezvoltatorii, după cum au declarat pentru Râmnicu Vâlcea Week, aşteaptă un preţ de cel puţin 1250 euro pe mp, astfel încât investiţiile să devină profitabile.

Cel mai sigur dezvoltarea acestui cartier corporatist va începe după anul 2025, atunci când prognozele economice ale Râmnicului arată o majorare cu cel puţin 50% a PIB-ului actual.

Un alt proiect al Râmnicului care va începe în 2020 este un cartier verde în zona fostei Unităţi Militare Vlădeşti, cartier care se va întinde pe ambele maluri ale râului Olăneşti, urmând a fi construit un nou pod chiar la limita vestică a oraşului. Acesta va fi însă cartier imobiliar, primele investitiţii, urmând a le face primăria, prin blocuri ANL.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *