Depresiunea Horezu, locul 5 în topul destinaţiilor de Crăciun, în 2018

Este anul Crăciunului tradiţional, petrecut acasă, în mijlocul familiei. Unul din doi români declară că nu va pleca în concediu de sărbători. Pentru restul, hotelierii de la munte, din Maramureş, Depresiunea Horezu sau chiar de pe litoral au pregătit surprize de sezon.

Camere decorate cu oameni de zăpadă şi Crăciuniţe, programe speciale pentru împodobit pomul de Crăciun, concerte de colinde şi mese îmbelşugate.

Cina din Ajun cu cei dragi şi împărţitul cadourilor sub bradul împodobit – sunt tradiţii pe care aproape jumătate dintre români le respectă acasă, anul acesta.

Dar bugetul este mare chiar şi-acasă. Peste 700 de lei va cheltui fiecare român doar pe cadourile de Crăciun.

La un hotel de patru stele din Poiana Braşov, pachetul de 3 nopți pentru Crăciun, cu mic dejun şi masa festivă pentru două persoane, costă 385 de euro. Deja gradul de ocupare e de 80%.

Cele mai căutate destinaţii din ţară pentru Crăciun sunt Valea Prahovei, Sibiu, Bucovina, Maramureş şi  Depresiunea Horezu (Horezu, Vârful Romani, Vaideeni, Costeşti, Slatioara), Oltenia de sub munte.

Camerele pentru cei care vor petrece Crăciunul pe litoral sunt deja pregătite şi decorate tematic. O noapte de cazare la un hotel de patru stele din Mamaia costă acum 159 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *