Duminică am putea urmări cea mai mare sinucidere colectivă, din punct de vedere politic

Sau poate mă înşel…

Azi, PSD, cel mai mare partid politic din România, partid care, de câte ori a fost la guvernare, chiar dacă nu a guvernat cu „oxfordişti”, ci cu oameni simpli, a avut rezultate economice remarcabile (Năstase, Ponta plus ultimele 3 cabinete), deci PSD, azi, se reuneşte în Consiliul Naţional.

Ceva mă determină să cred că această reuniune este cu „dichis”. De regulă, Consiliile Naţionale ale PSD au fost mereu cu lume multă, mai mult de imagine politică, reuniuni care să arate forţă şi solidaritate.

De această dată, Consiliul Naţional al PSD este destul de restrâns, din Vâlcea, de exemplu, pleacă maximum 10 – 13 membri şi, la nivel naţional, cam asta este media pe judeţ.

Bun, de ce atât de puţini, de ce doar un nucleu dur al partidului, chemat într-o zi de duminică?

Poate mă înşel eu în privinţa „dicihisului” şi, în realitate, este o reuniune urgentă pe tema viitoarei preşedinţii europene, poate sunt detalii de culise care să consolideze partidul, confruntat cu o serie de atacuri în ultima vreme şi cu o moţiune de cenzură care ar putea răsturna guvernul prin traseism. Şi se sondează doar fidelitatea partidului pe ultima sută de metri. Bine ar fi să fie aşa.

Numai că există şi altă variantă, a „dichisului”, aceea prin care am putea asista la sinuciderea efectivă a partidului şi, de ce nu, la începutul dispariţiei lui complete de pe scena politică.

Adică, Celebra OUG privind amnistia şi graţierea.

Dacă Liviu Dragnea a convocat acest Consiliu restrâns pentru a supune aprobării interne această ordonanţă, atunci el deja se prezintă drept groparul partidului. Confruntat cu condamnarea proprie şi, implicit, cu privarea de libertate, împinge cel mai mare partid politic pe drumul fără de întoarcere.

A te folosi de o uriaşă organizaţie naţională, adică de oamenii din tranşeele politice, cei care se confruntă, zi de zi, în spaţiul virtual mai mult sau pe stradă, cu injuriile şi ocara „haştag”, doar pentru a-ţi curăţa cazierul este deja la limita penibilului.

În fine, dacă Dragnea va supune la vot intern o astfel de ordonanţă, nu numai că răspunde/ confirmă toate acuzaţiile de până în prezent, dar semnează necrologul PSD, partid care trece prin convulsii zdravene în ultimele luni, când membrii de rând îşi trag de mână liderii teriitoriali şi cer „eliminarea lui Dragnea”.

Iar dacă o astfel de ordonanţă ar mai fi şi votată, atunci se poate pune de un parastas politic.

De acord că justiţia a fost abuzivă în multe momente, cazuri, dosare în ultimii ani, dar fiecare subiect îşi poate face dreptate în nume personal. Erorile din justiţie tot justiţia le va îndrepta.

Dar o asemenea OUG va scoate România de pe axă. Un reset complet al perioadei 2007 – 2018.

În fine, sper să mă înşel şi întâlnirea de azi a social-democraţilor este doar una strict a lor, cantonată pe treburi politice şi de apărare a liniilor în faţa unor atacuri accentuate în ultima vreme.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *