Stoenești, comuna cu cea mai rapidă modernizare

De la Cenușăreasă, la prințesă, este basmul care corespunde perfect Stoeneștiului, asezarea de la poalele muntelui Căpătânii. Dacă în urmă cu șase ani, în Stoenești – o comună cu grad inferior de civilizație nu exista apă, canal, drumuri comunale asfaltate, azi, în cele 13 sate, foarte depărtate între ele, există infrastructura de bază care a ridicat nivelul de trai. Acum sunt peste 20 de kilometri de asfalt în toate cele 13 sate, rețea de alimentare cu apă, în 8 sate, în lungime de 40 km, urmmând să se introducă apă și canal  și în restul satelor. De asemenea,  au fost reabilitate toate cele 5 cămine culturale,  se construiește o nouă grădiniță în satul Dobriceni, iar la școala din centru, printr-un proiect pe POR, se va extinde cu încă trei săli de clasă, s-au construit cinci poduri și două podețe, s-au asfaltat drumurile de tarla și multe alte investiții.

Anul acesta, primarul Gheorghe Dumbravă a semnat contracte de lucrări în valoare de șapte milioane de euro pentru investițiile care urmează a se realiza în infrastructura comunei Stoenești.

”Este vorba de alimentare cu apă și canalizare în fosta comună Cacova, proiect cu fonduri europene ; construire grădiniță în satul Dobriceni (fonduri europene) ; 22 km de canalizare (fonduri guvernamentale) și alimentare cu apă în satul Zmeurăt (fonduri guvernamentale). Totodată,  școala din centru, printr-un proiect pe POR, se va extinde cu încă trei săli de clasă se schimbă acoperișul, instalația termică, calorifere, se anvelopează și se va dota cu videoproiectoare, calculatoare și mobilier școlar.Grădinița din Dobriceni, de asemenea.”, a declarat Dumbravă.

Toate aceste proiecte presupun și niște cofinanțări, adică niște sume destul de mari pe care primăria trebuie să le suporte, dar cu toate acestea, edilul drămuit cum este, cu bani din bugetul local a finalizat și lucrările de introducere alimentare cu apă potabilă din satul Suseni, după care s-au și asfaltat 1.350 km în acest sat.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *