Prima sală polivalentă prototip din mediul rural din România, inaugurată vineri la Lungeşti

Avem cea mai modernă sală polivalentă din România, modelul pe care Compania Naţională de Investiţii îl va multiplica în restul ţării.

O sală cu 102 locuri şi care se pretează la toate sporturile de sală – handbal, baschet, volei, fotbal a fost azi pusă în funcţiune la Lungeşti de către primarul Tiberiu Costea.

„Vorbim de o sală care respectă toate normele europene în materie. O sală modernă care sigur va atrage copiii spre sport şi de ce nu, poate genera vise frumoase pentru sporturi de perfomanţă. Este o sală de mileniul 3, o sală care are toate condiţiile de confort, de la vestiare, duşuri, sală de protocol, sistem de încălzire. O sală pe care generaţia mea nici măcar nu o visa. Vorbim de primul model de sală polivalentă, pe care CNI o va construi de azi înainte în mediul rural din România. Urmează ca acum să ne ridicăm prin sport la acest nivel, să avem competiţii sportive, profesorii de sport să dorească înfiinţarea cluburilor aici. Este o sală care va funcţiona pentru sport”, a declarat Tiberiu Costea.

Sala polivalentă a fost construită de Compania Naţională de Investiţii în centrul civic al comunei, lângă cele 2 şcoli.

Primăria are în plan realizarea unui complex sportiv recreativ, aici fiind şi parcul comunal dar şi stadionul de fotbal, despre care, Tiberiu Costea a declarat că este următoarea investiţie de anvergură în acest domeniu.

Inaugararea sălii polivalente a fost prefaţată de un meci demonstrativ de handbal al junioarelor de la Chimia Râmnicu Vâlcea, urmărit de elevii din localitate.

„E ca un Mall. Este cea mai frumoasă sală de sport pe care am văzut-o. Mi-a plăcut şi meciul de handbal. Cred că de acum înainte o să vedem şi aici competiţii de acest nivel. Vâlcea are cea mai bună echipă de handbal. Mie îmi place baschetul american”, a spus Alexandru T., elev în clasa a VI-a la Şcoala Generală din Lungeşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *