2018, anul în care Roşiile a devenit un nod rutier important pe harta judeţului Vâlcea

Povestea comunei Roşiile, începe după ce străbaţi culmea Lăpuşatei, un versant deluros care ţine iarna zăpada pe el, iar vara, la umbra alunilor, cosaşii şi mierlele anunţă că ne apropiem de comuna care a dat României, o voce de aur în folcor, pe nimeni alta, decât Maria Ciobanu. Iernile se deschid după cortina albă a pădurilor de fag, eliberând frumoasa vale a Sasei.

Aici se mai spune că ciocârliile au fost la începutul începuturilor iele, aceste iele luau minţile bărbaţilor, îi transformau în neoameni şi le promiteau nemurirea. Până când o zână bună, un fel de Cosânzeană, sosită pe valea Sasei, a dezlegat blestemul bărbaţilor iar pe iele le-a transfomat în ciocârlii.

Cert este că de aici, folclorul vâlceam a început să se extindă, oferind aşa cum am spus, una din interpretele dragi ale românilor din toată ţara.

Anul 2018, a făcut din comuna Roșiile însă şi un important nod rutier. Deși avea drumuri de legătură cu localitățile învecinate, nu putea beneficia de ele, însă, la finalul acestui an, Rosiile are două drumuri impecabile, modernizate, drumul de legătură cu Grădiștea spre vest, prin Pertești, şi spre este cu Fârtățeștiul. Primarul Doru Constantin Diaconu spune că s-au scurtat distanțele cu peste 20 de kilometri între comune, iar acest lucru este important, pentru pompieri, pentru salvare etc, dar mai ales pentru comunități.

„Am avut aici sprijinul Consiliului Judeţean şi le mulţumim pentru eforturile făcute astfel încât în 2018, Roşiile a devenit cel mai important nod rutier din această parte de judeţ. Cu toţii ştim ce înseamnă drumuri mai rapide, drumuri modernizate, drumuri care de exemplu scurtează distanţa dinspre Drăgăşani spre Gorj, dinspre Grădiştea spre Vâlcea. Asta se traduce în economie de timp, într-o creştere a transportului de marfă şi de oameni, într-o dimamică a economiei”, spune primarul Doru Diaconu.

Anul 2018 se traduce la Roşiile prin investiţii majore în utilităţi, apă şi canal, în amenajarea centrului civic. Astfel încât anul 2019 poate deschide perspective noi.

Rămâne o doleanţă a locuitorilor din valea Sasei ca şi Drumul Judeţean care traversează localitatea de la nord la sud, cel mai lung din judeţ care leagă Vaideeni de Bălceşti să fie modernizat.

AP

One comment

  • Halal

    Cred ca nu știți ce vorbiti…. mergeți dvs pe drumul de legătură cu Fârtățeștiul….asfaltul nu mai există pe o porțiune de 100 metri,exact într-o pantă…unde e vital…Nu se poate circula decât cu factorul…dar consiliul se laudă cu ce nu există ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *