Serele Primăriei Drăgăşani se modernizează; o nouă seră ultramodernă a fost achiziţionată

Necesarul de flori al municipiului Drăgăşani este, an de an, tot mai mare, iar vechile sere nu mai reuşeau să acopere nevoile.

Acest fapt a determinat administraţia locală să achiziţioneze, în acest an, o nouă seră, ultramodernă, automatizată, cu regim termic controlat, o seră de mare capacitate, ceea va permite Direcţiei de administrare a patrimoniului consiliului local să asigure întreaga cantitate de flori ce va fi folosită în parcurile şi zonele verzi din oraş, a precizat primarul Cristian Nedelcu.

Flori tăiate pentru perioada toamnă-primăvară (crizanteme, toamna și frezii, primăvara), iar pe timpul verii – răsaduri pentru plantarea florilor în oraș! Așa se poate rezuma, în linii mari, activitatea de producție a serelor Primăriei Drăgăşani. În proporție de 90%, aceste sere asigură necesarul de răsaduri pentru oraş.

În perioada comunistă, vechile sere ale Drăgăşaniului erau printre cele  cele mai renumite din sudul Olteniei, beneficiind de solul din lunca Oltului, clima blândă, dar şi de pasiunea cu care s-a lucrat aici.
Între timp, activitatea s-a restructurat şi, deşi la un moment dat ar fi părut că vor fi desfiinţate, totuşi serele au supravieţuit şi acum vor deveni şi mai eficiente, odată cu noua seră achiziţionată.

Drăgăşaniul a redevenit azi oraşul emancipat de ieri, cu conace cochete, cu străzi parfumate de flori şi arbuşti, un oraş unde nobilimea vinului se combină perfect cu arta comerciantului de legume.  Este un compozit care l-a determinat pe Gib Mihăescu să pună în manuscris povestea şi iubirea acestui frumos oraş al Oltului.

La Drăgăşani, iubeşti corolele trandafirilor, dansul magnoliilor, parfumul strugurilor şi aştepţi cu sufletul la gură zilele când, de pe dealuri, vor coborî cele mai năucitoare şi apetisante arome. Ale viei nobile, care prinde culoare şi spirit.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *