Peste 700 de lămpi cu LED au fost montate în comuna Livezi

Primăria Livezi se preocupă ca în toate satele aparținătoare comunei să fie un iluminat public modern, eficient și bun.

După ce a finalizat schimbarea a 708 de corpuri de iluminat stradale din cele vechi cu unele noi,cu LED, în satele comunei Livezi, primarul Ştefan Verdeş declară că treptat localitatea intră în altă etapă de modernizare.

Becurile LED oferă o lumină direcţională însă, folosite în grupuri, dispozitivele ce folosesc LED-uri sunt o alternativă ce oferă o lumină de calitate mai bună şi consumă mult mai puţin decât becurile incandescente.

„Avantajele LED-urilor sunt: Durata de viaţă mare; becurile LED pot fi folosite de două ori mai mult (până la 50.000 de ore) faţă de cele fluorescente şi de peste 50 de ori mai mult faţă de cele incandescente;  Rezistenţă crescută. Becurile LED sunt rezistente la şocuri şi vibraţii pentru că nu au filament precum cele incandescente. Au o eficienţă superioară – becurile LED produc o lumină mult mai puternică şi mai apropiată de conceptul de lumină albă. Şi nu în ultimul rând au un consum redus de energie, principalul avantaj al acestui tip de becuri este consumul său scăzut, de 10-15 ori mai mic decât cel al unu bec incandescent. Becurile LED produc lumină rece, spre deosebire de becurile incandescente care se încing foarte tare ele având o eficienţă foarte scăzută, 90% din energia electrică ce le străbate este tarnsformată în căldură, şi numai 10% este transformată în lumină”, spune primarul Ştefan Verdeş.

Asadar vorbim de un amplu proiect semnat de Verdeş care priveşte iluminatul public, unde nu s-a făcut nimic până în prezent.

Astfel comuna Livezi va avea un iluminat modern, din stâlp în stâlp, cu leduri asta însemnând costuri reduse. Acesta se face din fonduri europene.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *