Kik Textilien va deschide un nou magazin la Râmnicu Vâlcea

Retailerul german Kik Textilien, aflat printre primii jucători în sectorul de retail din Germania, a deschis un nou magazin pe piața locală, în Galeriile Comerciale B1 Retail Park din Bistrița.

Intrarea în România a retailerului german a fost anunțată în premieră de Profit.ro la începutul anului. Retailerul vinde produse textile la un preț pe care încearcă să îl țină cât mai jos, ca și diferite accesorii și articole de papetărie.

Pâna la finalul anului, retailerul german va mai deschide al doilea magazin la Oradea, un magazin la Vaslui, unul la Râmnicu Vâlcea și unul la Craiova. Odată cu intrarea pe piața din România, KiK țintește extinderea pe plan local prin deschiderea de alte 10 unități până la finalul acestui an.

Compania vizează expansiunea în orașe cu populație de minimum 15.000 de locuitori, dar și în orașe mari, precum București. Recent, Profit.ro a relatat că retailerul a confirmat oficial, în Germania, că va deschide în acest an primele sale unități pe piața românească, precizând totodată că renunță, deocamdată, să mai intre și pe piața din SUA, cum își propusese încă de anul trecut, din cauza războiului comercial generat în ultimele zile între SUA și China, cu impact și în Europa.

Kik face parte din grupul Tengelmann, care în 2010 și-a vândut rețeaua de magazine Plus din România către compania germană Lidl. Tengelmann deține și brandul OBI, intrat în România în 2008, dar care a închis afacerea în aprilie 2015.

Kik Textilien are 3.564 de magazine în Europa, dintre care circa 2.600 de unități în Germania, intrând acum pe piața din RomâniaBrandul este prezent și în Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Croația, Olanda, Slovenia, Slovacia, Italia . Compania, cu 26.852 de angajați, vrea să ajungă la 5.000 de sucursale în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *