Vâlcea multicoloră „politic” reunită pentru prima dată în 28 de ani, la şedinţa festivă a Consiliului Judeţean

PER, PSD, PNL, ALDE, peste 70 de primari, şefi ai instituţiilor publice dar şi a companiilor private din Vâlcea, IPS Varsanufie, au fost invitaţi joi la o şedinţă festivă a Consiliului Judeţean, potrivit preşedintelului acestui for, Constantin Rădulescu, a fost o dorinţă de „a nu face politică” de fi un exemplu că în preajma Centenarului, românii nu sunt dezbinaţi.

Aşadar, începând cu ora 11, majoritatea primarilor din judeţul Vâlcea au sosit la sala de festivităţi a Consiliului Judeţean, la o recepţie de gală, unde au fost întâmpinaţi de preşedintele acestui for, Constantin Rădulescu.

Toţi au primit o plachetă cu ocazia acestui eveniment. Au urmat parlamentarii vâlceni, foştii prefecţi, foştii preşedinţi ai Consiliului Judeţean, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură, deconcentrate dar şi din partea unor companii private.

Conducerea poloneză a companiei CIECH Soda România a oferit în schimb o plachetă cu Centenarul Poloniei, sărbătorit tot în acest an, în luna noiembrie.

Momentul festiv a fost deschis de Fanfara Judeţului, recent înfiinţată, apoi la prezidiu au fost invitaţi primarii municipiilor Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, Mircia Gutău, respectiv Cristian Nedelcu, IPS Varsanufie, prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin şi vicepreşedinţii CJ, Adrian Buşu şi Valer Tudor.

În discursul său, Constantin Rădulescu a vorbit despre ideea sa de a runi „toată Vâlcea” ca un simbol peste timp.

Vâlcea, amintea Constantin Rădulescu, este primul judeţ atestat din România de Mircea cel Bătrân, fiind un judeţ domnesc, un judeţ în care s-a născut şi primul voievod al unirii, Mihai Viteazu.

Tot Rădulescu a pomenit şi despre primele scrieri în limba română din Ţara Românească, de primele Academii Ecleziaste, de un judeţ în care s-au născut atâţia mari români, savanţi, cercetători, mari militari, eroi care s-au jertifit pe Valea Oltului, în Marele Război.

Tot o lecţie de istorie a susţinut-o şi IPS Varsanufie, în timp ce primarul Mircia Gutău i-a felicitat pe ceilalalţi edili din judeţi, urându-le să nu treacă niciodată prin ce „a trecut el”.

Gutau a ținut totodată sa mentioneze faptul că este pentru prima dată când colaborarea dintre Primăria Ramnicu Valcea si Consiliul Judetean se dovedește un parteneriat de succes si este bazata pe principii, decentă si o cooperare pe toate palierele.

A urmat un moment în care Rădulescu i-a premiat pe parlamentarii Vâlcii, pe foştii preşedinţi ai Consiliului Judeţean.

La final, corul Arhiepiscopiei a susţinut un recital de muzică religioasă, de muzică veche românească.

Rădulescu a încheiat ziua, spunând că este primul astfel de eveniment şi că va dori ca în fiecare an, la ceas aniversar, Vâlcea să nu aibă culoare politică şi să participe în prejma Zilei Naţionale împreună pentru a o marca.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *