La Brezoi se va înfiinţa Serviciul Public de Transport în Comun cu autobuze electrice

Oraşul Brezoi va avea serviciu de transport public în comun, asta în urm unui proiect european prin care administraţia publică va achiziţiona 3 autobuze electrice, va amenaj un depou dar va construi şi staţii de alimentare.

Proiectul a fost semnat şi va fi implementat de anul viitor în oraşul lotrilor

Este un pas mare pentru acest oraş care în doar 10 ani a plecat de undeva de la periferia economică a judeţului, într-o convulsie care părea că nu se mai termină şi a ajuns să fie azi o capitală nordică, o capitală culturală şi un punct cheie pe harta turismului din nordul montan al judeţului.

Brezoi este un  oraş în care tranzitul pe Valea Lotrului a crescut în ultimii ani îşi pune amprenta, prin dezvoltarea industriilor conexe turismului. Brezoiul trăieşte, are o dinamică, iese din „provincialismul” tipic fostelor orăşele cu un trecut socialist industrial. Este un oraş verde, eco, art şi cu o direcţie.

Proiectul european de care menţionam mai sus include şi piste de biciclete pe o lungime de 25 de km. Acestea se vor adăuga falezelor de pe malul râului Lotru.

Există o dinamică a serviciilor în micul oraş de munte, un patrimoniu redescoperit, spaţii de agrement de la Gura Lotrului şi până la Vasilatu. Administraţia este precoupată pentru a spori confortul urban şi pentru a face din Brezoi o staţiune turistică montană.

„Autobuzele vor putea face circuit pe Valea Lotrului, ca autobuze ale zăpezii, în perioada sezonului de schi. Este un pas pentru a lega întreaga zonă turistică. Sunt multe proiecte la care lucrăm şi vrem să facem aici o poartă de intarea cu adevărat într-o zonă deosebită a judeţului”, spune primarul Robert Schell.

Liviu POPESCU

2 comments

  • Gros-Orășanu Virgil

    Nimic de zis,ar fi util. Dar pe când și linii auto care să lege și uitatul să-i zicem cartier,,Mica” de centrul orașului, pe când repararea drumului prin fața blocurilor de aici, pe când măcar o farmacie în acea zonă, pe când adunarea (Nu de partid) câinilor de către autoritatea îndreptățită pentru că ți-e frică de ferocitatea cu care te atacă, pe când un magazin așa cum sunt cele din centru în zona de aval a orașului? Èu știam că aceste magazine se deschid într-o zonă periferică! Nu înțeleg de ce este uitată zonă de jos a orașului? Mi se pare că este o poartă de plecare spre alte locuri turistice și de interes istoric, O legătură cu alte județe,spre alte stațiuni turistice,iar dacă trecătorul vede din șoseaua spre Sibiu și Rm.Vâlcea ceea ce eu încerc să sesizez poate că intră din curiozitate și astfel se va deschide cu adevărat o poartă de intrare spre stațiunile de pe Valea Lotrului și a orașului nostru. În rest apreciz realizările de până acum și sper că vor mai fi și altele spre binele cetățenilor urbei noastre. Mult succes și mulți bani pentru alte și alte proiecte. Cu stimă Orășanu Virgil.

  • Petreanu

    Pe vremea lui Ceausescu erau niște autobuze Irta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *