Szobi Ceh trăieşte la Şuşani şi s-a reîncarnat în şef de post

Seară de toamnă târzie, echipele de la Hollywood erau prezente la graniţa dintre Şuşani şi Mădulari, regizorul Steven Spielberg cerea linişte pentru că se turna cea mai mare cascadorie din istoria Vâlcii, demnă de Cartea Deconturilor.

Omul cu maşina, calul, căruţa, puşca şi divorţul, acest Comisar Rizzo de Şuşani, nimeni altul decât agentul Butuşină urma să toarne cea mai tare secvenţă a vieţii sale. Goana după mafioţi. După Mafia calabreză sau după Camora.

Linişte, trei babe îşi făceau cruci, două tinere mame îşi strângeau 2 prunci la ţâţe, plus un adolescent flămând. Din pădure ieşise şi nea Ion cu Floarea lui Stan, ăla care e plecat în Italia.

Mulţimea aştepta înfierbântată şi atunci se auziră sirenele. Întreaga cavalerie a FBI-ul părea că vine. Dinspre Şuşani, apar la început 2 faruri, un Logan Q13, iar Butuşină călca la podea acceleraţia.

Camerele, dronele filmau scena din toate unghiurile, mafioţii săreau prin tufe, precum ţapii în călduri. Ciorile zburau din copac în copac precum candelabrele smintite. Două râme s-au băgat în pământ de ruşine.

Troaca postului de poliţie venea, venea, ca potop ce prăpădeşte, ca o mare învolburată, Butuşină zicea în sinea lui „Fuck Off, mazăr facărs!” şi brusc…hârst, trosc, bau, aoleo,  troaca se răstună.

Praf se făcu. Girofarele rămaseră sub maşină. Butuşină ieşi cu greu din tabla găurită…

Un fleac! M-am cufurit„, spuse el, privind la maşina făcută praf.

Cam asta este povestea unui şef de post buclucaş, din comuna Şuşani, un cascador de ţară, cu şapcă şi pulan, reprezentant de cinste al MAI în periferia judeţului care vineri seara s-a răstunat cu maşina din dotare la graniţa dintre Şuşani şi Mădulari Aferim!

de Comisarul Colo-n-bou

3 comments

 • Ion

  Nu avea anvelopele de ploaie puse…

 • Multa bascalie domnule admin… Posibil sa nu cunoastem imprejurarile in care s-a produs acest accident si totusi ne permitem sa facem destul de multa caterinca pe aceasta tema. In ultimul timp, din lipsa de subiecte ati inceput sa va legati din ce in ce mi mult de o institutie pe care multi dintre noi o respecta si acest lucru ar trebui sa-l faceti si dvs. In fine.. Pe mine acest reportaj ma indispune. Bancuri pot citii si in alta parte..

  • Criteo

   Garcea Ovidiu Butusină
   Stă pitit după mașină
   Că să-si tragă o… Contraventie

   Sper sa-si rețina singur permisul auto și cel de armă și sa le depună la IPJ împreună cu demisia să-și găsească de lucru în alte sectoare sociale că în Politie și-a dat cu firma în cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *