Votează comuna Măciuca pentru a accesa fonduri prin „Ţara lui Andrei”, pentru realizarea unui parc fotovoltaic

Comuna noastră are ocazia de a accesa fonduri prin competiția RO SMART în Țara lui Andrei finanțată de OMV Petrom.

“ENERGIE DE LA SOARE” este proiectul prin care dorim montarea de panouri fotovoltaice pentru a scădea emisiile de dioxid de carbon și de a reduce considerabil consumul de energie electrică din rețeaua publică.

Ajutaţi-ne şi dvs cu un vot!
Pentru a vota:
1. este necesar un cont pe site-ul ȚARA LUI ANDREI www.taraluiandrei.ro(stanga sus „log in-cont nou”). Contul se crează ușor:
-completaţi câmpurile libere din formular, atenţie la completarea numarului de telefon şi mail,
-verificaţi mail-ul dvs,
-accesaţi link-ul din mail,
-aşteptaţi SMS şi introduceţi codul în câmpul liber,
-click pe „intrati in cont”,
2. click aici> https://taraluiandrei.ro/ro-smart/energie#/votare proiectul nostru “ENERGIE DE LA SOARE”
3. apasă butonul „VOTEAZĂ!”
Apoi vă rugăm să dați “share” pe rețelele de socializare.
FIECARE VOT CONTEAZĂ !

primar Mugur Mărcoianu

În ultimii ani, România încearcă să reducă emisiile de dioxid de carbon, în special pe cele datorate producției de energie electrică.

În anul 2017 media pe țară a nivelul de CO2 generat de producerea unui kwh a fost de 314,52g/kwh. Pentru a contribui la rezolvarea acestei probleme care afectează România și întreaga lume, pentru a ajuta la crearea unui viitor mai bun pentru noi și urmașii noștri, dorim să achiziționăm și să punem în funcțiune sisteme fotovoltaice conectate la rețea de ultimă generație care să producă energie electrică cu zero emisii de CO2 pentru un kwh. Sistemele fotovoltaice vor fi montate pe clădirile din administrația Primăriei(clădirea Primăriei, clădirile aferente Liceului Teoretic Măciuca, clădirea Dispensarului medical). Datorită montării sistemelor fotovoltaice se va reduce considerabil consumul de energie electrică din rețeaua publică pentru instituțiile publice ale Comunei Măciuca, fapt care va genera o economie substanțială a bugetul local, cu atât mai mult cu cât pe timp ce trece energia electrică este tot mai scumpă.

Estimăm o economie de până la 90% la facturile de electricitate, bazându-ne pe faptul că activitatea în instituțiilor publice se desfășoară pe timp de zi, deci și consumul de energie electrică este intens ziua, când și panourile fotovoltaice produc energie electrică. Consumul energiei pe timp de noapte fiind foarte scăzut, va genera un cost scăzut al energiei electrice consumate din rețeaua publică. Banii economisiți astfel vor fi folosiți în alte proiecte importante pentru cetățenii comunei Măciuca.

Prin montarea sistemelor fotovoltaice dorim să fim un exemplu de bună practică și speră ca prin promovarea acestui proiect să influențăm pozitiv cât mai multe persoane juridice și fizice din zonă. Protejarea mediului și scăderea amprentei de CO2 este un deziderat al Comunei Măciuca și al României, iar montarea unor sisteme fotovoltaice performante ne ajută în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *