Domnu’ Gutău şi Domnu’ Rădulescu ne daţi locuri de muncă cu 1000 de euro, program 10-14 şi Facebook nonstop?

Deja mai multe clişee încep să se repete pe Facebook, să plictisească, să agaseze, sunt veşnic nemulţumitii care stau acasă, care aşteaptă para mălăiaţă, o fuşăraie ceva, cu muncă puţină şi bani mulţi.

Mă uitam la articolele despre noul parc pe care Primăria îl va amenaja cu fonduri europene pe Splaiul Independenţei. Speram că această ştire va bucura vâlcenii, în contextul în care acum 2 ani, citeam mai multe opinii care criticau lipsa parcurilor din municipiu.

„Râmnicu Vâlcea este un oraş de betoane, numai betoane, nu avem spaţii verzi”. Cam asta era teoria universală.

În ultimii 2 ani s-au amenajat 2 parcuri unul în Ostroveni şi unul în zona Nord. Şi mai nou, zona de ruine din amonte de stadionul Zăvoi va fi transformată într-un parc de 3 hectare. Tot prin POR, va fi amenajat un parc în zona bălţii de la Hidrocentrala din Nord.

Ţi-ai găsit? Vâlcenii noştri spun acum că nu de parcuri avem nevoie. Avem nevoie de locuri de muncă. Acesta este un refren repetat de 5 ani fără nicio aplicabilitate.

În acest moment, Vâlcea ca întreaga Românie traversează o uriaşă criză de forţă de muncă, în condiţiile în care aici în judeţ un salariu mediu este de 2194 de lei, la Sibiu este de 2.600 de lei iar la Piteşti 2.400. Am spus mediu, pentru că în construcţii sunt salarii mult mai generoase.

La AJOFM Vâlcea în această săptămână sunt peste 1500 de locuri de muncă disponibile şi majoritatea se adresează muncitorilor calificaţi. Sunt firme în Vâlcea care caută disperate forţă de muncă.

Numai că este o singură condiţie pe care o solicită angajatorul. Şi aceasta este eliminatorie…”să se muncească„.

Da, este foarte uşor să stai acasă şi să ceri pe facebook lui Gutău şi lui Rădulescu locuri de muncă, dacă s-ar putea cu program 10-14, cu facebook nonstop, cu birou şi cafea. Numai că…

Gutău şi Rădulescu în realitate le-au oferit locuri de muncă. În judeţul Vâlcea la ora asta sunt 200 de şantiere, de la drumuri, reabilitări de spitale, şcoli, reţele de apă. Sunt lucrări naţionale cum ar fi BRUA unde se caută fortă de muncă, sunt sute de agenţi economici care aşteaptă să le bată oameni la poartă. Sunt multinaţionale care au venit şi vin…

Sunt burse organizate de AJOFM, unde se vine, se cască gură, se face un tur şi se pleacă. Le pute. Şi atunci, ce e de făcut?

Părerea mea este una singură. Dacă vrei să îţi fie bine şi să o duci cât mai bine, asta înseamnă să te trezeşti la ora 6, să pleci la ora 7 la muncă şi cu riscul că îţi iei 2 joburi, te culci abia la 22 seara. Nu pică rente din cer şi la APAVIL nu s-a inventat robinetul pe care să curgă bani.

Ataşăm mai jos Oferta AJOFM cu locurile de muncă diponibile în judeţul Vâlcea.

Liviu POPESCU

One comment

  • Grigore Elena

    Cum sa munceasca, cand primesc ajutoare sociale? Mi-am facut o casa la granita dintre Oc.Mari si Bunesti.Aici este un bufet al satului si, zilnic, de la 8 dim pana la 12 si apoi dela 16-20, vezi numai tineri, fara serviciu,care stau la bautura. De unde bani ,daca nu au serv? La munca cu ziua pun conditii: 120/zi, mancare si bautura. Pai daca primesc ajutoare ,afirma ca mai bine stau la… bufet. Un control inopinat la bufete ar reliefa cazurile de acest fel si astfel, oamenii vor merge la munca,daca bine inteles li se suspenda si ajutoarele. Domnilor, implicati-va mai mult si colaborati,ptr a solutiona corect situatia! Sa nu amintesc si de tiganii, care nu muncesc. Copiii lor stau in mijlocul strazii, nesupravegheati,desculti,murdari,iar ei /ele, primesc ajutoare sociale pt lene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *