Un nou parc „Stirbei Vodă” de 3 hectare va fi amenajat în Râmnicu Vâlcea

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat marţi în şedinţă ordinară amenajarea unui nou parc pe Splaiul Independenţei, după stadionul Zăvoi, acest urmând a se numi Parcul Ştirbei Vodă.

Zona era oricum insalubră, pline de ruine, fiind resturile unor vechi fabrici şi unde de regulă în ultima vremea venea circul. Asta deşi până în anii 70 aici a funcţionat ştrandul municipal al oraşului.

Parcul va fi realizat prin POR, Măsura 4.2 Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului

Prin această măsura se finanţează reconversia sau/şi reutilizarea terenurilor neutilizate şi abandonate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate. Prin demolarea clădirilor situate pe terenurile supuse interventiilor; realizarea alei pietonale, piste pentru biciclisti, creare trotuare; amenajare spatii verzi (defrisarea vegetatiei existente; modelarea terenului; montarea elementelor constructive de tipul alei, foisoare, pergole, grilaje etc.; plantarea/gazonarea suprafetelor, inclusiv plantare arbori); crearea de facilitati pentru recreere pe terenurile amenajate (ex. zone speciale pentru sport, locuri de joaca pentru copii, etc.); instalare Wi-Fi in spatiile publice; dotare mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, etc);

„Acest parc va fi legat de actualul Parc Zăvoi dar în urma unui amplu proiect de modernizare a stadionului Zăvoi. Stadionul va fi unul ultramodern pentru competiţii europene. Atunci parcul Ştirbey Vodă stadionul şi Parcul Zăvoi vor redesena o zonă de agrement, sport în această parte a oraşului. Ne-am propus cât mai mult parcuri şi ne ţinem de cuvânt. Ce am promis am şi realizat”, spune primarul Mircia Gutău.

Liviu POPESCU

2 comments

  • Aurora

    Total de acord cu un singur amendament: Piscina aceea promisa care a fost odata pe acest spatiu urban.Noi, valcenii stim strandul acela minunat inconjurat de salcii si considerat printre cele mai mari si frumoase stranduri din tara,Aici isi faceau practica studentii de la IEFS. Cum ati si spus: Ce ati promis ,faceti! Am incredere sa stiti!

  • DRAGHICI DAN

    DOMNULE PRIMAR , RAMNICUL A DEVENIT UN ORAS DE BETON , CA O FORTAREATA NATO. ESTE NECESAR SA CONSTRUITI PARCURI , FANTANI ARTEZIENE , FANTANI PE STRADA IN PUNCTE VITALE UNDE ROMANUL SA ISI POATA POTOLI SETEA. BANCI DE ODIHNA DIN LOC IN LOC , LA UMBRA UNOR POMI BINEFACTORI PENTRU CARDIACI SI BATRANI , COPII. LOCURI IN CARTIERE CU APARATE PENTRU SPORT IN AER LIBER , PENTRU MISCARE , UNDE CEI BATRANI SI COPII SA FACA MISCARE , MAI MULT CEI CE NU ISI POT PERMITE SA MEARGA LA SALA. REDATI SALILE DE SPORT COPIILOR , NU CATORVA SMECHERI CE FAC SPORT IN ARANJAMENT CU DIRECTORII DE SCOLI. ESTE MEREU LOC DE MAI BINE , DOMNULE PRIMAR !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *