30 de angajaţi ai Primăriei Drăgăşani vor fi instruiţi în domeniul anticorupţiei, în urma unui proiect european

Fondurile alocate pentru instruirea personalului vor fi alocate printr-un proiect finanţat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPACITATEA ADMINISTRATIVĂ 2014-2020, Operaţiunea ”Cresterea transparenţei, eticii si integrităţii în cadrul autorităţilor si instituţiilor publice” cu cofinanţare de la Bugetul Local al Municipului Drăgăsani
„Obiectivul general al acestui proiect constă în creşterea transparentei actului administrativ
prin implementarea de mecanisme si masuri de prevenire a fenomenului de coruptie, precum si pregatirea personalului din institutiile publice in acest sens”, a spus primarul Cristian Nedelcu, în cadrul conferinţei de prezentare a proiectului.
Beneficiile pe care acest proiect le aduce pentru grupul tinta sunt acelea ca vor utiliza proceduri clare prin care sa se asigure transparenta in administratia publica locala, acestea fiind implementate la nivelul institutiei in care acestia isi desfasoara activitatea. Concomitent grupul tinta va participa la sesiuni de formare profesionala in domeniul anticoruptiei, dar si la campania de educatie anticoruptie
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Implementarea la Primăria Municipiului Drăgăşani a unei proceduri interne specifice care are ca finalitate dezvoltarea spiritului etic si integritatea functionarilor in exercitarea actului administrativ.
2. Elaborarea unui ghid de bune practici in institutie cu scopul de a preveni coruptia si
conflictele de interese in administratia publica locala si de a stabili indicatori specifici de evaluare.
3. Organizarea unei campanii de educatie anticoruptie, al carei scop este promovarea transparentei in administratia publica locala.
4. Formarea personalului instituţiei (30 persoane) în vederea prevenirii si limitarii fenomenului de coruptie in institutiile publice locale.
„Politica anticorupţie trebuie sa se adreseze in primul rand personalului din institutiile publice al carui comportament integru trebuie pretins si incurajat: pe de o parte angajatii trebuie determinati sa fie impartiali si responsabili, iar pe de alta parte ei trebuie avertizati cu privire la consecintele comiterii unor fapte ilicite sau contrare standardelor de conduita”, a mai spus primarul din Drăgăşani.
AP
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *