400 de locuri de parcare la deschiderea noului sezon schiabil de la Voineasa

Prin poziţia sa geografică, localitatea Voineasa beneficiază de toate caracteristicile unei zone turistice complete: relief muntos cu vârfuri semeţe, goluri alpine, văi adânci, şei ce coboară abrupt sau domol, resurse naturale din belşug, lacuri şi râuri cu ape ca de cristal, mari întinderi de păduri, o diversitate de plante şi animale, un fond cinegetic valoros, climă blândă pe tot parcursul anului. Acest spaţiu reprezintă o destinaţie pentru drumeţie, refacere, odihnă, aventură sau sport, datorită complexităţii potenţialului turistic natural ce poate fi valorificat, aici putându-se amenaja o staţiune montană cu profil de sporturi de iarnă la nivel european care poate să funcţioneze şi în celelalte anotimpuri. Având în vedere potenţialul turistic ridicat al zonei, Primăria Voineasa doreşte să dezvolte infrastructura de agrement din staţiunea turistica Voineasa –Zona De Nord a Munţilor Latoriţa zonă aflată între Staţiunea Vidra şi Obârşia Lotrului, în scopul practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale precum şi exploatarea resurselor turistice în toate anotimpurile şi folosirea potenţialului extraordinar al Lacului Vidra.

”În anii anteriori am tot avut probleme cu parcarea de la pârtie. Acum, până pe 15 octombrie se vor finaliza parcările, ia în decembrie când, probabil vom da drumul la pârtie, vom avea 400 de locuri de parcare.”, a declarat primarul localității, Gabriel Năstăsescu.

Primarul Gabriel Năstăsescu mai are un proiect care vizează reabilitarea infrastructurii din Voineasa, iar anul viitor va demara si această investiție. Se vor amenaja trotuarele, carosabilul, borduri, iluminat public modern etc.

Claudia POPA

One comment

  • Țepeș ,Vlad

    “Probabil”?? Tot nu realizați ca aveți Cloșca cu puii de aur in administrație ? Zburati in Congo și lăsați pe altul capabil sa gestioneze …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *