Avem un oraş care se dezvoltă lângă Râmnicu Vâlcea

Are deja 10.000 de locuitori şi aproape toate serviciile de care poate dispune un oraş, mai rămâne doar canalizarea care se află ca prioritate în Masterplanul ADI-APA.

Ne referim deja la Mihăeşti cea mai mare localitate rurală, după numărul de locuitori, o localitate care are majoritatea străzilor asfaltate, are iluminat public modern, este căutat de dezvoltatrorii imobiliari, 2 lanţuri de supermarket având aici afaceri, peste 150 de agenţi economici, şomaj zero.

O localitate unde terenurile de casă sunt căutate, mai ales pentru geografia locului, toată localitatea se află pe Valea Govorei, la poale de deal. Este de fapt locul unde unul din marii premieri ai României, Vintilă Brătianu, a avut reşedinţa.

Este localitatea unde se află Mănăstirea Govora, locul primei Pravile, localitate cu izvoare sulfuroase şi care se află în cel mai nou proiect judeţean de turism balnear. O localitate verde, unde clima şi aerul sunt într-un echilibru perfect de aceea, este cea mai vânată destinaţie din rural.

O localitate prin care trec 2 drumuri naţionale, drumul Gorjului DN 67 şi drumul Oltului DN 64, o comună care este deja asumată ca fiind deja periferia de lux a Râmnicului.

Şi proiectele sunt mari. Aici se va construi un minispital, vom avea o stradă centrală de oraş, ca un mic bulevard, o intrare în localitate printr-o giraţie, trotuare şi Primăria aşteaptă servicii bancare în comună, dat fiind numărul mare de locuitori care doresc să deschiă linii de creditare.

Chiar dacă este o comună întinsă, primarul Constantin Bărzăgeanu s-a străduit să pună la punct școlile și grădinițele, să le modernizeze și doteze, tocmai pentru faptul că, fiind foarte aproape de Râmnic, părinții să nu fie tentați să-și mute copiii. Infrastructura, de asemenea, este prioritară, astfel că, în acest an se vor moderniza și asfalta străzi, în lungime de 2,965 km, în satele Mihăești și Arsanca.

Şi ca un fapt divers, Mihăeştiul este o veche cetate dacică – Arsanca şi în prezent se află mărginit de 4 oraşe, din care municipiul Râmnicu Vâlcea, staţiunile Govora şi Ocnele Mari dar şi polul industrial al Băbeniului.

În ultimii 5 ani, în comuna Mihăeşti s-au ridicat peste 1000 de locuinţe, a crescut numărul maşinilor cu peste 30%, populaţia a avut uin plus de 2000 de locuitori, agenţii economici au crescut cu 25%.

Potrivit prognozelor, în următorii 10 ani, populaţia din Mihăeşti va depăşi numărulde 15 mii de locuitori.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *