Municipiul din judeţul Vâlcea care are majoritatea ghenelor subterane

O metoda noua de colectare a gunoiului a fost importata si in Romania, iar în judeţul Vâlcea, avem primul municipiu care are toate ghenele moderne. Vorbim despre pubele subterane, care ne scapa de mirosurile grele, dar si de mizeria care se strange in jurul tomberoanelor.

„Practic, în municipiul Drăgăşani, deşeurile aruncate de cetăţeni ajung în containere îngropate în pământ şi astfel, la ele nu mai au acces animale sau oamenii străzii care caută materiale reciclabile. Nu mai sunt focare de infecţii iar aspectul fostelor zone de depozitare a gunoiului arată altfel. Avem montate camere video în aceste puncte pentru a nu fi vandalizate. Acum facem apel la cetăţeni să avem un oraş curat, un municipiu în care igiena şi salubritatea să fie etalon”, spune primarul Cristian Nedelcu.

Sistemul, mult mai scump decat clasicele pubele, este folosit în Germania şi ţările scandinave.

La prima vedere par nişte coşuri de gunoi obişnuite, e adevărat cu un design mai special. Sub aceasta platformă însă există 4 pubele uriaşe. În fiecare încap între 250 şi 300 de kg de gunoi.

Sistemul funcţionează ca un lift. Maşina firmei de salubrizare este dotată cu o pompă hidraulică. Se conecteaza un furtun la platforma pe care stau coşurile de gunoi, şi imediat, prin presiune, ridica tomberoanele.

Primăria din Drăgăşani are de altfel un amplu progrma pentru această toamnă de curăţenie în oraş, în parcuri, având în vedere că acesta este anotimpul în care aici sosesc turiştii.

Drăgăşaniul este unul dintre centrele viticole ale României, unde în ultimii ani s-a dezvoltat un important pol turistic, cramele care înconjoară oraşul fiind extrem de solicitate în această perioadă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *