La Șușani încep șantierele : Extinderi de apă, poduri, reabilitări școli si dispensar

Potrivit conducerii unității administrativ teritoriale Șușani, în data de 7 septembrie, a.c.,la sediul primăriei s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere rețele alimentare cu apă, în satele Ușurei, Șușani de Sus, Șușani de Jos, Rîmești, Stoiculești și Sîrbi. Valoarea proiectului este de 7.500.000 lei (75 miliarde lei vechi), iar în scurt timp comuna se va transforma în șantier. Tot în cursul acestei luni se vor finaliza și procedurile din sistemul de achiziții , privind  construirea a şase poduri peste Pârâul Beica în punctele ,,Sârbi, La Hotar, La Gagila, Linia Mică Radut, Anuţeşti Ristache, La Botea 2 ; reabilitarea și modernizarea a trei școli din satele Stoiculești, Râmești și Ușurei, dar și modernizarea și utilarea dispensarului medical din satul Șușanii de Sus.

Șușaniul s-a dezvoltat mult în ultimii ani, a prosperat, are apă curentă, drumuri, școli, investitori, a crescut considerabil nivelul de confort, pentru că administrația publică locală și-a dat interesul să aibă o comună frumoasă. Dovadă că, în acest an fost semnate pentru finanţare toate contractele prin PNDL 2, dar și pe fonduri euroepene au fost achiziţionate 2 utilaje de 65 mii euro,  care vor deservi părţile de Nord si Sud ale localitatii,  în special pentru incendii, dar şi pentru alte lucrări.

Sușaniul este comuna unde agricultura este complet cooperativizată, unde au apărut și fermele de animale, iar investitorii văd noi oportunități în dezvoltarea afacerilor pe teritoriul comunei.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *