Un nou drum vital în judeţul Vâlcea a fost redat circulaţiei – Drumul subcarpaţilor care leagă Roşiile de Grădiştea

Drumul căpriorilor, cum mai este cunoscut, drumul murelor sau drumul care leagă Subcarpatica de Valea Olteţului, o şosea minunată care vine să trezească din agonie, poate cel mai frumos sat vechi al Vâlcii cunoaşte în aceste zile asfaltul.

Poate nu spune nimic DC 76 dar istoria cunoaşte bine acest drum. Drum folosit de haiduci, drum folosit de târgoveţi, drumul codrului, drumul care ducea pe cei de jos din Roşiile la adăpost, acesta este drumul care leagă Valea Şasei de Valea Olteţului.

Un drum care trece prin Perteşti, urcă şi coboară precum un Transfăgărăşan subcarpatic toate culmile pline de păduri de stejar ale Vâlcii de Mijloc, printre muri şi căpriori sălbatici, în sunet de cosaşi de vară, printre biserici sculare.

Acesta este drumul Perteştului. Un drum care va învia legende, care va învia un tărâm misterios, care va uni un judeţ, care va scurta legătura Vâlcii de Vest cu Vâlcea de Mijloc, un drum absolut al poeziei, al doinei, al frumosului.

Dacă cineva voia să ştie care este capătul curcubeului din Vâlcea, atunci, acesta se află la Perteşti, printre căpiţe de fân, printre muri şi printre florile de fân şi de coada şoricelului, într-un basm continuu.

Drumul inaugurat marţi, în prezenţa preşedintelui CJ Vâlcea, a edililor din Grădiştea şi Roşiile este o lucrare realizată de RAJDP şi face parte dintr-un program amplu de amenajare a căilor de acces care scot din izolare cătune şi care pot scurta distanţe între diferite zone ale judeţului.

Este un drum care, ciudat sau poate inspirat, începe cu un ceas şi se pierde în ceasurile istoriei…

„Prin acest drum se leagă zona de Vest a judeţului cu zona de Est, scurtând astfel disntanţe care până acum impuneau un ocol destul de mare. Astfel de la Berbeşti, dinspre Gorj se poate ajunge pe acest drum, până la Drăgăşani. Pentru că din Roşiile avem o nouă investiţie terminată, drumul spre Fârtăţeşti. Şi această lucrare este doar o primă parte dintr-o strategie care prevede ca în următorii 2 ani să finalizăm principalele artere de circulaţie din judeţ, fie prin fonduri europene, deja aprobate, fie guvernamentale şi acestea aprobate”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu

Liviu POPESCU

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *