23 de lucruri neştiute despre deschiderea anului şcolar 2018 – 2019

 1. Mai mulţi elevi de a VII-a de la Şcoala 45 au cerut OPC să verifice calitatea ţigărilor etno. Cele de anul trecut erau expirate.
 2. Fetele dintr-a VI-a de la Şcoala 168 au salutat deschiderea unui cabinet de ginecologie la parter.
 3. Surpriză plăcută pentru elevii din clasa a III-a de la Şcoala 11: au primit o nouă colegă, fix de la guvern.
 4. Iohannis a ajuns duminică seara la deschiderea şcolii, astfel încât, până luni seara, să termine discursul. După care, evident, va ataca deschiderea la CCR.
 5. Liviu Dragnea nu a venit luni la şcoală, există zvonuri că ar urma să meargă la… facultate.
 6. Alina Gorghiu a fost văzută la o şcoală din Drumul Taberei, arătând copiilor prezenţi la festivitate cum trebuie protejat un sandviş pentru a nu fi furat.
 7. Victor Ponta a fost prins la deschiderea anului şcolar având copiuţe ascunse în mânecă în timpul discursului.
 8. Ion Iliescu a ţinut un discurs la Liceul 23 august şi apoi s-a grăbit să prindă unul la Liceele Autobuzul şi Semănătoarea.
 9. În timpul verii au fost multe lucrări de reabilitare, igienizare, dotare şi extindere a cârciumilor din jurul liceelor. Agenţii economici mizează chiar şi pe gimnaziu.
 10. De reamintit în context că, la protestul elevilor de la fostele licee Oltchim şi Mecanic 2, au participat şi managerii de la cârciumile din zonă. Majoritatea sunt în insolvenţă.
 11. Este primul an în care suplinitorii de desen vor preda matematică, informatică şi filosofie.
 12. Orele de educaţie sexuală vor fi susţinute de profesorii de religie, pentru completarea normei.
 13. Abecedarul are capitole noi, în care litera „K” apare în grupul de cuvinte „Ke Faki, PapushiK” şi altele.
 14. După mai multe petiţii, s-a căzut de comun acord ca, începând cu clasa a V-a, cratima să devină facultativă.
 15. Programa şcolară a inclus, ca literatură suplimentară, revistele „Viva, Cosmopolitan, Elle”.
 16. Directorii unităţilor şcolare au obligaţia de a purta, în ziua deschiderii, la vedere,  carnetul politic care să corespundă cu formaţiunea din care face parte parlamentarul prezent la festivitate.
 17. Cel mai longeviv director de şcoală este Pijboacă Aureliu din Oaş. Omul are şi acum o impresionantă colecţie de carnete – FSN, FDSN, PUNR, PNŢ-cd, UDMR, PDSR, PNL, PD, PDL, PSD.
 18. Şcoala numărul 37 a luat măsuri drastice pentru acest an, după ce, anul trecut, la clasa a VIII-a B, în urma unui control ginecologic, dintre toate fetele doar una mai era virgină, aceea fiind diriginta. I-au găsit, în cele din urmă, un soţ.
 19. Inspectoratul Judeţean din Vaslui a fost felicitat: în ultima tabără pentru liceeni, nu a mai dispărut nicio fată. Dimpotrivă, din cei 48 de elevi câţi au plecat s-au întors 51. (2 fetiţe şi 1 băieţel s-au născut perfect sănătoşi.)
 20. Tot la Vaslui, elevii dintr-a V-a au cerut şi suc de roşii în programul „Cornul şi Vodca”.
 21. La Liceul Caragiale, USR a reuşit să adune 124 de semnături pentru iniţiativa „fără penali în funcţii publice”; în schimbul a trei pachete de Sobraine, o duzină de prezervative, 11 ţigări cu marijuana şi 23 de pastile Ecstasy.
 22. Ministerul Educaţiei a fost total de acord cu deschiderea a încă 5 licee cu predare în limba maghiară la Feteşti, Ţăndărei, Mizil, Băileşti şi Băicoi.
 23. Un număr de 34 de candidaţi au fost la Şcoala din Videle pentru a  ocupa locul de secretară; speranţa moare ultima.

de Ecaterina Andronanescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *