Vâlceanul Cristian Buican, reales în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi în această sesiune parlamentară

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, la începerea fiecărei sesiuni parlamentare, se alege un nou Birou Permanent, conform aritmeticii parlamentare şi a negocierilor purtate între partidele politice. Astfel, potrivit acestora, Partidul Naţional Liberal a avut dreptul, în această sesiune, la două funcţii în forul de conducere al Camerei Deputaţilor, una de vicepreşedinte şi una de secretar. În urma dezbaterilor şi a competiţiei interne din interiorul Grupului Parlamentar al PNL, vâlceanul Cristian Buican a fost susţinut de deputaţii PNL pentru a continua activitatea în această funcţie.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că realegerea sa în funcţia de Secretar al Biroului Permanent reprezintă o recunoaştere a activităţii sale parlamentare şi politice. În acest sens, sesiunea parlamentară trecută, ocuparea funcţiei de secretar al Camerei Deputaţilor i-a permis parlamentarului Cristian Buican să susţină o serie de propuneri legislative ale Partidului Naţional Liberal ce astăzi sunt legi în vigoare şi care au un impact pozitiv asupra vieţii românilor:

 • Legea prin care se acordă localităţilor dreptul de a scoate la licitaţie sau de a înfiinţa reţele de distribuţie gaze naturale, rezolvând astfel o problemă ce trenează de peste 4 ani;
 • Legea prin care ajutorul social se sistează în cazul acelora care refuză un loc de muncă, o măsură corectă şi onestă, mai ales în actuala conjunctură a forţei de muncă din România.

Pentru această sesiune parlamentară, din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor, parlamentarul Cristian Buican, îşi propune să susţină şi astfel să se adopte de către Parlament, două legi iniţiate şi promovate de către Partidul Naţional Liberal, cu impact major asupra cetăţenilor:

 • Direcţionarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, cu scopul de a întări autonomia locală. Iniţiativa PNL, care până acum a fost susţinută doar declarativ şi de PSD, presupune ca sumele care fac obiectul impozitului pe venit să revină integral bugetului autorităţilor locale şi judeţene;
 • Legea anti-birocraţie. Prin această lege iniţiată de Partidul Naţional Liberal, nicio instituţie de stat nu va mai putea solicita informaţii/documente pe care o altă instituţie a statului le deţine deja. În acest mod, cetăţeanul nu va mai fi plimbat de a un biroul la altul, de la o instituţie la alta pentru a-şi soluţiona o cerere, ci instituţiile statului vor fi obligate să comunice între ele, în beneficiul cetăţeanului.

Briroul de presă

One comment

 • Cecile C.

  Nu intelege nimeni de ce pnl-ul nu doreste sa aleaga griul de neghina si promoveaza in continuare mitici , gen buicanul. Pacat de cei citiva liberali care merita stima pentru ca , organ menestrel este vai mama lui. Cum a spus si amrele chior , fost mare dirijor al hotilor si penalilor , iesit in evidenta prin casa mihaileanu si mosia NANA , furata de la romani prin mafia italiana.
  Acum , acelasi chior face pe victima si doreste sa dea afara curva din sat. Dar nu pe eba si cealalta hotomana de case ci alte alea nevinovate ca si elena ot buzau.
  Cita micime , mirlanie si jigodism la cel mai penal presedinte din Istoria acestei tari.
  Ce nu stie chiorul mariner este ca , mai devreme sau mai tirziu va da si el socoteala pentru toate hotiile dar mai ales pentru ceea ce i-a facut actualului primar de ramnic.
  Sa tina minte insemnatul o singura vorba si anume : „ce tie nu-ti place altuia nu face”. Dar oare citi ani face vorba? De puscarie , normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *