Horezu este cel mai mare oraş din Vâlcea, iar la nivel naţional, primul este Broşteniul (ca suprafaţă)

Ne-am obişnuit deja cu statistica oraşelor din România, funcţie de numărul de locuitori, pe baza cărora numim oraşe mari mijlocii sau mici.

Un detaliu însă care nu este regăsit în  aceste analize, pare a fi suprafaţa, criteriu care nu este luat în considerare, deşi este extrem de important în a defini potenţialul economic al unui oraş.

Un oraş care deţine astfel o suprafaţă uriaşă, pe lângă opţiunile de de extindere are şi multe alte avantaje şi intră în baza de lucru pentru strategia de dezvoltare. Un management eficient al unui oraş/localitate cu o suprafaţă întinsă, de departe, poate aduce mari beneficii locuitorilor în ceea ce priveşte calitatea vieţii, nivelul de trai, investiţii etc.

Astfel cel mai mare oraş din România, ca suprafaţă, nu este Bucureştiul, ci este oraşul sucevean Broşteni, care are aproape 600 de km pătraţi. Bucureştiul este abia al 16-lea în acest top cu 228 de km pătraţi.

În Vâlcea, cel mai mare oraş ca suprafaţă este Horezu (loc 67 naţional), cu o suprafaţă de 117 hectare.

Al doilea oraş din Vâlcea este Călimăneşti (loc 76 naţional), cu 104 km pătraţi. Râmnicu Vâlcea (loc 99 naţional) este abia al 3-lea oraş ca suprafaţă din judeţ, cu 89 de km pătraţi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *