La Titeşti, 200 de spectatori la piesa de teatru „Doctor fără voie”, în şura lui nea Miti

„Cultura’n Sura”, un proiect artistic indraznet si inedit, se prezinta ca un act de normalitate in satele romanesti, prin intermediul caruia spectacole de teatru variate sunt transferate din salile de teatru de la oras si prezentate in mod gratuit in surile din curtile satenilor, care devin, pentru o seara, amfitrioni inediti ai teatrului si totodata spectatori pentru prima data.

Cultura’n Şură a poposit vineri seara la Titeşti, la nea Miti, în şură, unde 200 de localnici au putut urmări piesa de teatru „Doctor fără voie”, de Moliere. De altfel anul acesta caravana „Cultura’n Sura” isi propune sa traverseze tara de la sud la nord, ducand teatrul atat in satele care au devenit gazde constante ale proiectului, cat si in locuri necalcate pana acum de trupe de teatru profesioniste.

„A fost o seara frumoasă, o seară de teatru, oamenii au fost încântaţi de acest spectacol. Au fost şi anul trecut. Salut iniţiativa celor care organizează acest turneu, de a aduce teatrul la ţară, într-un decor neconventional. Iar la Titeşti, aici în inima Loviştei, în mijlocul munţilor, nici că se putea alege un loc mai potrivit”, spune primarul Cătălin Daneş.

Initiat in urma cu 6 ani de regizorul Victor Olahut, proiectul „Cultura’n Sura” a pornit in anul 2013 din sura badei Florea din Hida si a ajuns cu pasi repezi sa fie prezent in 24 de sate romanesti, cu 40 de reprezentatii sustinute.

Proiectul redefineste spatiul teatral si largeste segmentul de public caruia teatrul din Romania i se adreseaza preponderent. Sateni din localitati izolate, aflate departe de scenele din marile orase au vazut pentru prima data in viata lor spectacole de teatru pe texte clasice de Moliere sau Cehov, sau contemporane, scrise de Ion Baiesu sau Flavius Lucacel.

Regizorul Victor Olahut concepe comedii alerte, cu subiecte actuale ce au un impact imediat asupra celor mici si raman totodata in constiinta spectatorilor adulti.

Startul acestei editii a fost dat cu o reprezentatie la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Spectacolul  prezentat, „Doctor fara voie” de Moliere in regia lui Victor Olahut, ii are in distributie pe: Marin Grigore, Ioana Rufu / Florentina Nastase, Marius Costache, Iulian Glita, Bogdan Costea, Lavinia Cosma si Rodica Pasca.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *