Comunitatea din Popești, supravegheată zilnic de asistentul comunitar

”Activitatea de asistenţă medicală comunitară integrată cu serviciile sociale se face în folosul comunităţii, iar scopul este de a asigura furnizarea de servicii integrate, medicale şi sociale, flexibile şi adecvate nevoiilor beneficiarilor, acordate în mediul în care aceştia trăiesc. Este foarte important ca fiecare localitate să aibă un asistent comunitar care să supraveghze starea de sănătate a populației.”, spune primărița comunei Popești, Aurora Măgura.  Astfel că, toată populația din Popești, circa 3000 de persoane, este supravegheată zilnic cu privire la starea de sănătate.

Primărița a adăugat că, deși este angajatul Ministerului Sănătății,  respectiv Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, este foarte mulțumită colaborarea și realizările asistentului comunitar.

”Adriana Lungu este asistentul nostru comunitar și zilnic, bate la pas toată comuna. Ea identifică problemele medico-sociale, acordă îngrijire și asistență medicală la domiciliu, supravegheză  bolnavii cronici, pe cei imobilizați la pat, dar și gravidele, copiii și sugarii. Intră în fiecare casă și ia tensiunea, glicemia, colesterolul și face informare și educație cu privire la importanța vaccinării copiilor”, a declarat Aurora Măgura.

”În fiecare zi urmăresc bolnavii cronici. Mă duc acasă la fiecare, îi ajut să ia tratamentul și îi informez. Zilnic, mă duc la câte 20 – 30 de familii. Oamenii s-au obișnuit cu mine și mă cheamă când au nevoie. Le iau tensiunea, glicemia, le duc medicamentele, funcție de ce nevoi au fiecare.”, a specificat asistentul comunitar, Adriana Lungu.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *