Sărbătoarea ”Pe fir de borangic” a reunit întreaga comunitate din Stoenești

Comuna Stoenești a aniversat, duminică, 8 iulie, a patra ediție a sărbătorii localității cu specific românesc ”Pe fir de borangic”. La inițiativa primarului Gheorghe Dumbravă, Primăria și Consiliul Local Stoenești, în colaborare cu Asociația Culturală ”Tradiții Vâlcene”, ziua comunei a fost un maraton muzical și de bună dispoziție, cu muzică populară, de petrecere, ușoară și dansuri populare.

„Dedic acest eveniment tuturor locuitorilor din Stoeneşti. Sunt deosebit de onorat că ati venit în așa număr mare la sărbătoarea localităţii noastre, care poartă un nume cu un puternic specific românesc: «Pe fir de borangic». Am alături președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, parlamentari, Cristian Buican, secretarul Camerei Deputaților, primarii din Bunești, Frâncești, Păusești Măglași, Păușești Otăsău, consilierii comunei care, au onorat invitația mea. Am trei mari proiecte pentru care avem finanțare și care vor dezvolta comuna, dar și probleme cu care ne confruntăm. Una din aceste probleme din cauza căreia suferă comunitatea este că, mistreții și șacalii  ne distrug culturile și de care oamenilor le este teamă să meargă pe câmp să-și culeagă recoltele de fructe. Acesta ar fi un motiv pentru care rog parlamentarii prezenți astăzi, aici, să găsească o posibilitate de a ne rezolva această problemă. În ceea ce privește administrația, tuturor le promit că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a dezvolta în continuare comuna Stoeneşti”, a spus Gheorghe Dumbravă, primarul localității.

 După discursurile  oficialităților, comunitatea s-a bucurat de muzică populară, muzică de petrecere, dansuri populare şi, bineînţeles, muzică uşoară.

Au concertat Sanda Argint, Marcela Fota, Violeta Nicoleta Constantin, Valentin Sanfira, Ansamblul Glasul Otăsăului, cu soliştii Ioniţă Croitoru, Denişa ANA Palita, Marius Tugulescu, Silvia Petrovici, şi Ansamblul „Moştenitorii” de la Pietrari.  Emanuel şi Annes au încântat, la rândul lor, publicul tânăr. Evenimentul s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *