La Horezu se va schia pentru prima dată în această iarnă

La această oră se lucrează din plin la domeniul schiabil de la Vârful Romani, un domeniu schiabil care va schimba întregi turismul din Horezu, urmând ca în acest an să se schieze pentru prima dată în Munții Căpățânii.

Au fost semnate actele de concesiune, investitorul Hagivreta s-a apucat de construcţia acestei pârtii moderne, care va avea şi un aspect spectaculos. Va traversa, pe o pasarelă, drumul Vârful Romani – Vârful Ursu.  Pârtia va avea peste 1 100 de metri, prima din complexul de schi. Aceasta pleacă de la cota 1.700.

Totodată se lucrează la deja la proiectul de a duce curentul electric sus la noua staţiune.

Edilul Nicolae Sărdărescu crede că zona Horezu va fi mai căutată în viitor decât zona Lotru, dar, în acelaşi timp, afirmă că „Vâlcea va deveni cel mai atractiv judeţ turistic din România”.

„Spun asta pentru că pentru, că în afara celor 2 staţiuni montane de sus, de pe Vârful Romani şi Vârful Ursu, aici există o ofertă pe turism monahal, tradiţii, gastronomie. Cel puţin 20 de oameni sunt interesaţi de înfiinţarea unor puncte de gastronomie locală”, a mai adăugat primarul din Horezu.

Stațiunea Vârful Romani de la cota 1600 este deja o comunitate care numără 100 de pensiuni, cabane, case de vacanță, răsfirate pe tot platoul muntelui, în jurul Mănăstirii cu hramul Adormirii Maicii Domnului, poate lăcașul de cult situat la cea mai înaltă altitudine din România. O meteoră, cum o alintăm aici noi, enoriaşii simpli ai Vâlcii.
Dar mai există şi proiectul unei staţiuni balneare jos, în zona stadionului, un proiect ambiţios, cu parcuri şi hoteluri care se vor întinde pe tot platoul Treapt. Proiect care urmează a fi depus pentru finaţare.

Horezu este o moştenire a timpului într-un prezent care se duce spre alte perspective, dezvoltând aici, polul regional al Vâlcii de Vest.  Dinamica administraţiei din Horezu vine să confirme în practică prin noile investiţii, ridicarea standardelor acestei mici capitale domneşti de spirit românesc.

Deschiderea spre turism, dinamica aşezării de la cota 1.600, explozia de structuri de cazare, sporturile montane, sunt exemple de bune practici pentru Primăria hurezeană.

AP

3 comments

  • Suiu marin

    Frumoase ambiții, trebuie sa fim serioși în intenții, dar și sănătoși pentru a le transpune. Doamne Ajuta!

  • Petria Ion

    De aprox.50 de ani de cite ori trec pe șoseaua de pe platoul horezului îmi imaginez o pista aviatică frumoasă și funcțională.Problema care mi-o puneam se referă PENTRU CE ? industrie nu ,populație necesara unui aeroport nu .Răspunsul găsit era doar TURISM. Spațiul și timpul nu-mi permit să-mi expun ideile și ma-m convins că oamenii din zona nu-s receptivi la idei , etc,,,Tinar pensionat în Ardeal unde am emigrat la 16 ani și revenit la pensie.

  • Lavinia Buleanu

    Daaa…ei nu sunt in stare sa repare podul de peste Luncavăț, care a fost deteriorat după trecerea ultimei viituri. Luncavățul a ajuns groapa de gunoi a Horezului, unde toți aruncă de toate, începând cu resturi de materiale de construcții, până la animale moarte și vii..Ne milogim de ani întregi să se asfalteze strada 1907 și nimic, doar promisiuni, atat…despre ce vorbim? Autoritățile, că să nu dau nume, își văd doar interesele proprii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *