Parcul Industrial Budeşti se extinde cu noi investitori

Comuna Budeşti dispune de cel mai mare parc industrual din judeţ, cu un potenţial de 100 de hectare unde anul acesta numărul angajaţilor va atinge 3000, urmând ca în anii următori acesta să aibă o dinamică exponenţială.

În prezent, suprafaţa deja relocată industriei este de aproximativ 60 de hectare, dar se  lucrează la întocmirea unui program amplu care prevede extinderea acestui parc industrial la peste 100 de hectare, odată deja cu anunţarea unor mari concerne de a investi aici.

„Noul plan prevede extinderea utilităţilor – apă, canal, electricitate, gaz, drumuri de acces, probabil că aici va fi inima industrială a judeţului şi a Râmnicului”, a precizat Ionel Vlădulescu, primar al localităţii limitrofe municipiului Râmnicu Vâlcea.
Nu doar agenţi industriali au investit în Budeşti, ci şi companii cu profil imobilar, în ultimii ani un întreg nou cartier rezidenţial apărând în zona centrală a localităţii.

Problema însă cu care se confruntă această dinamică industrială este concentrată pe lipsa unei forţe de muncă specializată. Fie este plecată în străinătate, fie absenţa şcolilor de meserii au dus la această situaţie.

„Sperăm ca învăţământul dual va deveni un interes pentru agenţii economici în a-şi recruta personal calificat, sperăm că părinţii să-şi îndrepte copiii spre şcoli de meserii, sperăm că tinerii vor înţelege că un atestat într-o meserie este mult mai util pe piaţa muncii decât un carton, o diplomă cu care însă nu ai ce face. România se poate dezvolta prin meserii, prin producţie şi aici agenţii economici, şcoala şi familia trebuie să dialogheze pentru a găsi un numitor comun. România are nevoie de sudori, electricieni, croitori, zidari, strungari, de toată paleta de meserii care aduc plusvaloare”, spune edilul din Budeşti.

Comuna Budeşti se află în vecinătatea municipiului Râmnicu Vâlcea, pe DN7, drumul de legătură cu Bucureştiul, unde în prezent un mare concern internaţional din industria componentelor auto a investit într-un complex industrial, având deja un număr de aproximativ 1.800 de noi locuri de muncă.

AP

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *