Croaziere, spa-uri, munte, puburi, stranduri termale, mănăstiri – ofertele verii în Călimăneşti – Căciulata

Sezonul estival 2018 pentru Călimăneşti anunţă de pe acum o nouă dinamică a turismului în cea mai mare staţiune balneară din România, pentru lunile iulie-august, nemaiexistând locuri de cazare, cei care vor dori să vină au de optat pentru camerele pe care localnicii le vor pune la dispoziţie.

Croaziere pe râul Olt, mai multe complexe spa (la finele lunii iulie urmând a fi inaugurat un altul nou), ştranduri termale, drumeţii montane, patrimoniu (4 mănăstiri) plus un castru roman, tratament balnear, peşteri, biserici rupestre, cascade, parcuri aristocratice, evenimente culturale, tabere de pictură de teatru, sunt doar câteva din ofertele staţiunii vâlcene pentru această vară.

La asta se adaugă zeci de cafenele care se întind de la Călimăneşti spre Căciulata şi Cozia, cu muzică live, mâncăruri tradiţionale.

„Anual proprietarii de structuri hoteliere îşi upgradează activele, venind mereu cu ceva nou pentru turiştii care optează pentru staţiunea noastră. Sunt şi cereri noi pentru a se construi. Ne bucură şi faptul că dintre obiectivele vechi unele sunt cumpărate şi reabilitatea dar aici este loc şi de mai bine. Ne aşteptăm la o creştere şi în acest an al numărului de turişti şi mai ales din segmentul celor tineri care găsesc aici modalităţi de distracţie. Sperăm şi ca numărul turiştilor străini să fie unul care găseşte staţiunea noastră una care să merite un sejur”, spune Florinel Constantinescu, edilul staţiunii vâlcene.

Continuă proiectele privind amenajarea falezelor râului Olt şi se aşteaptă implementarea unui adventure park dar şi a unui parc de rulote.

La întretăierea Subcarpaţilor cu Munţii, aici, unde Masivul Parâng şi cel al Făgăraşului se salută diplomat pe masa lui Traian, în faţa porţii pretoriene, se află oraşul băilor, al teilor, al zadelor, al brazilor, al nostru. Staţiunea de suflet românesc. Aici au mers legionarii acum 2.000 de ani, au oprit goţii dinspre est şi hunii la apus, aici au fost primele chilii din peşteri, unde Iisus a binecuvântat muntele cumanilor şi Dragonul Dacic, steagul care se odihneşte, de milenii, sus, la peste 1.600 cotă.

Intri dinspre Râmnicul de Vâlcea în acest basm brâncovenesc, cu biserici şi case domneşti, pe lângă Palatul Administrativ, şi ţii şoseaua care ajunge la Castelul Băilor, Pavilionul Central, în faţa hotelurilor Jantea, de unde se aude cum Oltul se rupe în două, luând în braţe insula Ostrovului, unde Despina Doamna şi Neagoe au ales vecernia. Este unicul punct geometric de unde simetria munţilor de deasupra frunţii străjuie, ca o coroană, regalitatea Călimăneştilor.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *