Deputat PSD, Vasile Cocoş: de la 1 ianuarie românii vor putea lua medicamente pe bază de reţetă de la orice farmacie din ţară

De la 1 ianuarie 2019, românii vor putea obține medicamentele de care au nevoie din orice farmacie din țară, iar investigațiile paraclinice se vor face fără să se mai țină seama de casa de sănătate cu care are contract medicul care a făcut recomandarea.

Legislația actuală prevede obligația farmaciilor de a elibera medicamente compensate, indiferent de nivelul acesteia, doar pentru rețete eliberate de un medic care are contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate, adică din aceeași regiune. Același lucru e valabil și pentru investigațiile paraclinice.

Asta, mai spune parlamentarul vâlcean vine şi ajută persoanele care sunt plecate pentru o perioadă destul de mare în altă localitate şi au nevoie de reţetele medicale lunare.

„Sunt bunici care au grijă de nepoţi în alte judeţe şi care stau pentru o perioadă mai lungă. Sunt salariaţi care au un anumit tratament şi care au o deplasare de luni sau ani cu locul de muncă. Şi multe alte cazuri unde pacientul trebuia să se întoarcă măcar o dată pe lună la domicilui pentru medicamente”, a completat Cocoş

Birou de Presă, parlamentar PSD, Vasile Cocoş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *