Peste 7000 de miliarde lei vechi atraşi în judeţul Vâlcea de echipa Consiliului Judeţean condusă de Constantin Rădulescu

Judeţul Vâlcea, primul atestat din România, considerat pe bună dreptate drept cu cel mai mare potenţial (economic, turistic, zootehnic, agro-industrial), cu o capacitatea de a construi un PIB, demn de a fi printre top 5 judeţe la nivel naţional, pare că începe să renască sub stimulentul unor investiţii care vor desena altfel viitorul teritoriului care leagă Carpaţii de Câmpia Română, judeţul fiind o punte între Ardealul şi Oltenia dar şi o legătură directă între jienii şi Muntenia.

Nu stăm să analizăm aici cauzele pentru care cu toate premisele de dezvoltare cu geografia care le cuprinde pe toate, cu un patrimoniu care nunără 650 de obiective unicat în România, cu o istorie care se leagă de firul perpendicular al Oltului şi al nervurilor care înseamnă afluenţii săi, da, cu toate astea, Vâlcea a fost captivă într-o dimensiune mediocră, insuficient exploatată, deloc valorificată, parcă evitată premeditat.

Lucrurile acestea sunt pe cale să se schimbe, fundamentul unor proiecte care au coagulat poate cea mai eficientă şi dinamică echipă de specialişti în cadrul Consiliului Judeţean vin să germineze şi să deschidă culoare a căror pârguire se va reliefa în preajma anului 2024, când se poate defini drept Vâlcea, judeţ de top al dezvoltării din România.

Nu vorbim despre Autostrada care, cu toate impedimentele de până acum, se află pe ultima 100 de metri, vorbim sctrict de investiţii atrase de administraţia Rădulescu, fonduri istorice dacă le putem numi aşa, fonduri care în urmă cu doar 2 ani erau o utopie, dacă ne gândeam efectiv la valorile ce în bilant dau o cifră pe care doar dacă eşti răuvoitor şi ai preconcepţii desuete, nu o poţi accepta.

75 de milioane euro, fonduri europene drumuri judeţene (POR)

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a lansat deja proeictele    pentru modernizarea, reabilitarea şi, pe alocuri, asfaltarea efectivă a drumurilor DJ 678 A (Drumul Topologului) şi DJ 703 G (Breteaua de legătură Călimăneşti cu Autostrada Sibiu – Piteşti), DJ  678 (Drumul Oltului)  valoarea celor trei contracte se ridică la 75 milioane de Euro – fonduri europene.

„Astăzi facem istorie, sunt bani care rezolvă după zeci de ani probleme de infrastructură care vor fluidiza traficul rutier şi care vor interconecta judeţul Vâlcea cu celelalte judeţe vecine, dar şi cu viitoarea autostradă europeană A1” a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

DJ 678 – Drumul Oltului va deveni după reabilitare o alternativă reală a DN 64, acesta fiind un drum care merge paralel cu râul Olt, pe malul stâng şi leagă aria metropolitană a Râmnicului (Budeşti de judeţul Olt, prin Galicea, Olanu şi Drăgoeşti).

DJ 678 A – Drumul Topologului va fi după reabilitare varianta cea mai scurtă spre Bucureşti, pentru localităţile din sudul judeţului Vâlcea. Acesta va asigura descărcarea traficului auto din Mihăeşti spre DN 7, prin localităţile Galicea – Nicolae Bălcescu şi Milcoiu. În acest sens va fi reabilitat şi podul de fier construit de armata germană, în anul 1940.

DJ 703 G – va fi breteaua de legătură între staţiunea Călimăneşti şi viitoarea autostradă, prin nodul de la Şuici (Argeş). Pe lângă faptul că va asigura descărcarea din autostradă spre staţiunea vâlceană şi Valea Oltului , va pune în valoare potenţialul turistic a localităţilor Sălătrucel şi Berislăveşti, aflate la poalele munţilor Cozia.

1,1 milioane euro Consolidarea și reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca

În contextul preocupărilor permanente privind protecția, asistența socială și sprijinirea persoanelor cu handicap și a celor aflate în dificultate, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat proiectul  „Consolidarea și reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca, județul Vâlcea”.

În prezent Centrul de Recuperare Măciuca funcționează în clădiri, asupra cărora s-au efectuat, doar lucrări de întreținere curentă pentru a se asigura condițiile minimale realizării serviciilor de reabilitare și recuperare a beneficiarilor.

“Prin proiectul menționat ne-am propus efectuarea unor lucrări de consolidare a structurii de rezistență, de reabilitare termică a tuturor imobilelor aferente, de schimbare a învelitorii cu consolidarea șarpantei și realizarea izolației termice la acoperiș, precum și realizarea unor lucrări conexe și achiziții de echipamente și dotări”, spune Rădulescu 

32 milioane de euro, „Centrul de management intergrat al deşeurilor de la Roeşti”

Constantin Rădulescu, spune că situaţia economică din zona de mijloc a judeţului va fi resuscitată, odată cu realizarea unuia din cele mai mari obiective economice, staţia complexă de tratare şi prelucrare a deşeurilor, un pol industrial care va angrena forţă de muncă dar va genera şi o industrie orizontală pentru comunele Roeşti, Stăneşti, Lăpuşata, Lădeşti, Roşiile.

„Vorbim de o zonă relativ îndepărtată de centrele urbane şi de aceea forţa de muncă dar şi investiţiile în aceste localităţi nu reuşesc până în prezent să asigure un

 echilibru economic al acestei zone de Vâlcea. Era clar că se impunea realizarea unui obiectiv major care să genereze o industrie pe orizontală şi să polarizeze acest complex de aşezări.  Nu exagerez dacă afirm că această investiţie este una majoră pentru tot jud
eţul Vâlcea. Vorbim de un complex de deşeuri după norme europene care include mai multe activităţi, sortare, tratare, etc.

 2080 de miliarde vechi, drumuri judeţene prin PNDL 2

Drumuri integrale

Reabilitare și modernizare DJ 658 Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muiereasca – Găvănești – Mănăstirea Frăsinei, km 0+000 – 13+400, în valoare de 25,634,440.00 – Drumul Athosul Românesc; Reabilitare și modernizare DJ 646B Frâncești (DJ 646) – Coșani – Dezrobiți – Șerbănești – Păușești – Barcanele – Solicești – Pietrari (DN 67), km 0+000 – 13+915, în valoare de 26,619,644.00 lei (Sector din Drumul Mănăstirilor), Reabilitare și modernizare DJ 677A Crețeni (DN 67B) – Mrenești – Izvoru – Nemoiu – Amărăști – Glăvile – Cermegești – Pesceana – Șirineasa (DJ 677F), km 0+000 – 35+020, în valoare de 66,993,888.00 lei (Drumul Pescenei), Reabilitare și modernizare DJ 643B – DJ 643 – Băbeni Oltețu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Drăganu – Ciocănari – Zăvoieni – Vârleni – Stănești – Măciuca – Cermegești – Chirigești – Bărbărigeni – Roești (DN 65C), km 0+000 – 35+555, în valoare de 68,017,353.00 (Drumul Cernei)

Alte drumuri care au primit finanţări parţiale sunt Transcozia (Drumul spre Releu), Drumul Latoriţei (drumul spre Petrimanu), Drumul Băiaşului, Drumul Doamnei (spre Mănăstirea Surpatele), etc

Dotarea cu 73 de miliarde aparatură Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, inclusiv RMN

„Avem tomograf nou, avem dispozitiv RMN, am investit peste 70 de miliarde lei vechi în Spitalul Judeţean Vâlcea într-un singur an (2017), iar în acest an aproximativ 45 de miliarde lei vech

i vin în judeţul Vâlcea pentru sănătatea concetăţenilor noştri.  Anul trecut în iunie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit aparatură performantă pentru dotarea Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă. Cele trei loturi de echipamente de anestezie, achiziţionate special pentru unitatea spitalicească vâlceană de Ministerul Sănătăţii, printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, au ajuns vara trecută la Spitalul Judeţean.

Noua aparatură a dotat Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă cu două echipamente standard pentru anestezie, un echipament performant tip I, pentru monitorizare cardiovasculară avansată şi două echipamente performante tip II, pentru monitorizare neurologică avansată.

Asta după ce  în luna aprilie 2017 Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost dotat cu 3 electrocautere de ultimă generaţie în valoare de aproximativ 120 mii lei.

Noile aparate au intrat în dotarea blocurile operatorii ale secţiilor Obstetrică Ginecologie, Ortopedie şi Chirurgie Generală. Cu ajutorul acestora, cele trei blocuri operatorii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi-au ridicat  standardul de dotare şi au renunţat la aparatele vechi, unele dintre ele fiind în uz de mai bine de 10 ani”

În urmă cu o lună, o nouă dotare pentru Spitalul Judeţean Vâlcea a fost anunţată de preşedintele Constantin Rădulescu. Acesta a participat, alături de managerul Dan Eleodor Ponoran la recepţionarea a 9 paturi multifuncţionale care vor utila Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (Reanimare) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea.

Acestea sunt cifrele după 2 ani, cifre ale unei administraţii care doreşte să investească în acest judeţ, care pot aduce Vâlcea în top naţional dezvoltare

AP

One comment

  • Cecile C.

    Mult zgomot pentru nimic. Mai bine ar munci cu folos si s-ar lauda mai putin.
    In acest caz este bine sa vedem ce se arata la final. Daca este vorba doar de poze si aplaudaci , atunci chiar ca nu am realizat nimic.
    Drumurile in Valcea sint varza iar la spital te intimpina atit inesteticul cit si ostilitatea. Sa nu mai vorbim de atitudinea tuturor , medici , asistenti , infirmieri , brancardieri si restul ce mai sint. Toti asteapta sa pice ceva , iar cind nu pica , au nevricale.
    Cit despre gunoaie , ce sa mai vorbim. Orasul dar si judetul sint asediate de gunoaie , care aduc dupa ele virusi si boli. Sa-i contacteze in primul rind pe neputiinciosii din fruntea judetului si al urbilor.
    De ce ne tot laudam? Care sint realizarile? Sintem in situatia cresterii zero de acum citiva ani.
    Doar gusile si falcile au crescut. In rest nimic. Adica , nimic viabil si palpabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *