Eroii noștri, pomeniți și comemorați în toate localitățile

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională a românilor care comemorează eroii căzuți în lupta celor două războaie și, potrivit Decretului-lege nr. 1693, din 4 mai 1920, coincide cu ziua Înălțării Domnului. Ziua de 17 mai  a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În timpul comunismului prin Decretul nr. 71/1948, data a fost schimbată la 9 mai, dar după aceea s-a revenit la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. La Stoenesti, primarul Gheorghe Dumbravă a depus flori la Monumetul Erorilor, iar copii din clasele primare de la școla Stoenețști au susținut, un program artistic în memoria ostașilor din comuna Stoenești.

La Popești, de asemenea, administrația locală a depus coroane de flori la cele două momunente, în satele Ursi și Meieni, urmate de momente artistice ale elevilor școlilor din localitate.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *