Primăria Mădulari, aproape de oameni

Calitatea vieţii, lipsa locurilor de muncă, condiţiile de locuire şi accesul la dotările publice nu reprezintă factori de atractivitate pentru comuna Mădulari. Actuala administrație publică locală luptă pentru a transforma și îmbunătăți calitatea vieții, iar primul pas este introducerea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Comuna este compusă din şase sate: Dimuleşti, Bănţeşti, Iacovile, Mamu, Bălşoara și Mădulari, cu o populație îmbătrânită, tineretul emigrând în alte țări sau la orașe, principalele cauze ale acestui fapt fiind de natură economică dar și lipsa utilităților.

Abia din acest an, primul mare proiect și foarte important pentru comunitate va fi implementat cu fonduri guvernamentale și privește introducerea alimentării cu apă și a canalizării în toată comuna, pe o distanță de 32 de kilometri, iar  prima investiție cu fonduri europene pentru comunitate o reprezintă achiziționarea unui utilaj performant cu dotarile aferente.

”Am semnat contractul de finanțare, iar după licitații, prin luna august vom începe lucrările la apă și canal. În satul Bănțești avem o alunecare de teren și tragem tare ca în câteva luni să finalizăm și acolo lucrarea. Drumurile care sunt neasfaltate au fost degradate după ploile din primăvară și cu fonduri proprii lucrăm la balastarea acestora, precum și legătura cu localitatea vecină Lungești.Suntem aproape de oameni și avem în vedere și o serie de proiecte care completează procesul de modernizare a infrastructurii stradale. ”, a conchis edilul din Mădulari.

Claudia POPA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *