Comuna Ciugud un exemplu de urmat pentru Toma Peştereanu, primarul din Costeşti

O comună comparabilă cu un muzeu în aer liber cum este Costeştiul, din ce în ce mai mult frecventată de turişti cu spaţii de cazare care cresc anual, cu investiţii în ultima perioada care se ridică la cifre de zeci de miliarde, are un etalon de comparaţie.

„M-a impresionat mult Ciugudul. Am citit presa şi am văzut cum arată această comună şi consider că este un exemplu de urmat. Nu este cu mult departe mă refer la noi, la Costeşti, din punct de vedere al infrstructurii dare faptul că noi, cei din Costeşti avem pretenţii de ce să nu urmăm ce au alţii în plus. Pentru mine este un exemplu şi doresc să aplic calitate în lucrări şi mi-aş dori responsabilitate mai mare de la noi înşine. Suntem o localitate turistică, avem atâtea de oferit celor care ne vizitează, vrem prin muncă, prin implicare, prin serioszitate să fim şi noi un etalon”, spune Toma Peştereanu.

Acesta are în vedere „urbanizarea comunei”, amanjarea tutoror străzilor, a centrului civic, a promovării uriaşului potenţial pe care îl deţine Costeştiul.

O localitate care se bucură de un patrimoniu la fel de mare ca cel al stațiunii Călimănești are toate atuurile pentru a primi respectiva distincție de staţiune turistică, atât prin zestrea ecleziastică, cât și prin monumentele naturale din Parcul Național Buila Vânturarița, aerul ozonat și potențialul balnear.

Nu doar izvoarele sulfuroase, care au determinat Casa Regală să ofere distincția de localitate în curs de a deveni stațiune, ci și cele patru mănăstiri, Cheile Bistriței, zecile de peșteri, calitatea aerului, trovanții, Muzeul Bălintescu, arhitectura caselor, bisericile de lemn, un uriaș bazin turistic pe care Costeștiul îl poate valorifica în sensul devenirii a șaptea stațiune a județului Vâlcea.

În această vară sunt aşteptaţi  din nou turiştii să străbată cheile Bistriţei să urce la meteorele Arnota şi Păpuşa, să se bucure de una din cele mai frumoase localităţi din România.

În tot acest timp, aşa cum am menţionat, administraţia din Costeşti lucrează  din plin la lucrări care să încheie asfaltarea tuturor arterelor, să lege localitatea prin drumul Mănăstirilor de Horezu şi Bărbăteşti, să ofere sprijin investitorilor care vor să se implice în dezvoltarea de afaceri în acest domeniu.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *