Camping de rulote pe 5 hectare în Oraşul Nordului – Brezoi

Oraşul aflat la cumpăna celor mai înalte masive muntoase din România, grupa Făgăraşilor şi a Parângului, are deja toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică pentru iubitorii muntelui. De la Gura Lotrului şi până spre Mălaia, oraşul, dispus în cel mai curat aer montan, oferă farmecul aristocratic al oraşului italienesc, urbea care a fost graniţa dintre cele două lumi – a imperiului şi a regatului.

Da, acesta este Brezoiul, capitala muzicii bune din România, oraşul din căldarea munţilor, poarta celor două regate Ţara Lotrilor şi Ţara Loviştei.

Aici vom avea în curând un frumos camping care se întinde pe 5 hectare, un camping unde vor exista spaţii de cazare, locuri pentru cort şi rulote, grupuri sanitare, spaţii pentru alimentaţie publică. Un reper pentru cei care vor să cunoască îndeaproape frumoasa Vale a Lotrului.

Acest camping constituie varianta optimă pentru cei obosiţi de ritmul stresant al vieţii de la oraş, dornici să-şi petreacă o vacanţă cu bani puţini, cu flexibilitate de deplasare, într-un peisaj inedit. Avantajul unui sejur în camping este evident pentru turiştii cărora le place natura şi vor să facă drumeţii sau să gătească în aer liber. Mai intervine apoi şi avantajul legat de partea materială, deloc de neglijat, deoarece cheltuielile sunt mult mai reduse fată de cele ale cazării într-un hotel”, spune primarul din Brezoi, Robert Schell.

Perioada 1960-1990 a fost una deosebit de favorabilă pentru dezvoltarea camping-urilor din România, apoi a urmat o etapă de stagnare până în urmă cu doi-trei ani, când activitatea s-a relansat.

Brezoiul se modernizează în ritm alert, mai sunt câteva străduţe de asfaltat, aproximativ 5 km iar dinamica construcţiilor este una în creştere. Oraşul este unul transformat, unul care pune în valoare arhitectura montană, istoria, geografia.

„Nu renunţăm la a căuta soluţii pentru agentul termic. Fie vom găsi ape geotermale, fie vom merge pe surse regenerabile. Suntem în plin proces de a moderniza zona de blocuri şi vrem să înlcouim imaginea cu sobele prin pereti şi lemnele din balcon. Suntem în mileniul III şi Brezoiul merge spre perspectiva turistică”, spune Robert Schell.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *