Parcul Industrial Budeşti sau Drumul de la terenuri cu mărăcini şi porumb la motorul economic al Vâlcii

Budeşti, comuna situată la est de Râmnicu Vâlcea, are deja pe teritoriul său câteva suprafeţe pe care s-au dezvoltat activităţi de industriale, peste 2000 de angajaţi fac naveta zilnic şi se află în plină expansiune economică. Potenţial există, iar administraţia locală din Budeşti a mai identificat terenuri care ar putea fi puse la dispoziţia investitorilor.

Unul dintre cele mai interesante proiecte dezvoltat în ultimii ani s-a materializat fără a fi pregătit anterior în colaborare cu investitori străini, autohtoni, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Este vorba despre un parc industrial amplasat pe DN 67, la limita cu municipiul şi unde în prezent Primăria Budeşti lucrează la cel de-al 2-lea drum de acces.

„Avem o suprafaţă destul de generoasă de peste 100 de hectare iar în ultimii 3 ani efectiv s-a născut unu adevărat parc industrial. Este o zonă industrială care vine în prelungirea celei din sudul Râmnicului, în care se desfăşoară mai multe tipuri de activităţi economice. Suntem obligaţi  să creăm infrastructura necesară”, susţine Ionel Vlădulescu  primarul comunei Budeşti.

Comuna Budeşti, amplasată în imediata vecinatate a municipiului Râmnicu Vâlcea a devenit aşadar una din atractiile importante pentru investitori. Administratia locala şi proprietarii de terenuri din zonă au pus la dispozitia acestora o suprafaţă de peste 100 de hectare de teren unde au fost facute deja investitii cifrate la mai multe milioane de euro.

„Avem investitori din Franta, Belgia, Germania si Romania. Estimam ca la finalizarea completă a acestui parc industrial peste 10.000 de locuri de munca. Acest lucru înseamnă venituri importante din impozitele pe salariile angajaţilor”, a mai declarat  Vlădulescu.

În urmă cu 12 ani, la Budeşti, o comună aflată la est de Râmnicu Vâlcea,  zeci de hectare de teren fie erau pe ici pe colo cultivate cu porumb fie era acoperite de mărăcini.  Acum aceste terenuri au devenit motorul economic al Râmnicului după ce zona a fost transformat într-un „Parc Industrial” 

3 comments

  • Cristina

    Unde sant trotuarele??? Drumuri inguste….poteci…..dezastru

  • Valeriu

    Unde este canalizarea promisa de 4 mandate??? Au spus ca nu au bani, acum au primit bani prin PNDL si ce fac? Vrem in UE si stam cu WC-urile in fundul curtii. Toata mizeria din acestea se infiltreaza in panza freatica si ne intrebam de ce se infecteaza cetatenii cu bacteria E.coli.

  • iONELA

    Budestiul arata ca o comuna de mana a treia, chiar daca are cele mai mari venituri dintre toate comunele din judet. Fara iluminat public, fara canalizare, fara gaze si cu un drum judetean vai de el. Chiar daca tine de CJ un primar gospodar l-ar convinge pe judetean. sa-l asfalteze. Pacat ca o comuna cu asa potential arata in halul acesta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *