Despăgubirile pentru exproprierile în cazul autostrazii Sibiu – Piteşti vor fi de maxim 7 euro/mp

Statul îi va despăgubi pe proprietarii de terenuri, dar aceştia nu ar trebui să se aştepte la sume foarte mari, anunță Observatorul de Argeș.

Conform primelor informaţii, sumele care vor fi acordate nu vor depăşi 7 euro pe metrul pătrat. Sibienii nemulţumiţi se pot adresa instanţelor de judecată, dar chiar dacă va fi demarat un proces lucrările se derulează conform planurilor, iar doar la finalul procesului se fac eventualele corecţii financiare, în funcţie de cerinţele instanţelor de judecată.

Traseul viitoarei autostrăzi peste munți între Sibiu și Pitești traversează mai multe proprietăți private în județele Argeș, Vâlcea și Sibiu.

În judeţul Vâlcea, autostrada traversează comunele Perişani, Racoviţa şi Câineni, zone montane, unde câteva 10 de case ar urma să fie demolate şi mai multe terenuri agricole expropriate.

One comment

  • Vasile Gogiu

    Nu pentru ca sunt vilcean ci pentru ca Vilcea ofera multe frumuseti inclusiv valea-oltului nu-mi place ca autostrada evita Rm Vilcea ce ar face mai accesibil transportul spre toate statiunile vilcene.
    Si ma intreb , chiar asa de ingusta orientare au politicienii care au hotarit nimeni nu a vizitat Coasta de Azur . Asa ar arata si Valea oltului cu o autostrada pe linga olt prin munte si nu conteaza pretul cind e vorba de o asemenea frumoasa investitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *