Omul care a pus bazele turismului în Ocnele Mari, aşezând oraşul pe harta României, preia organizaţia locală a PSD

În 2009, Ocnele Mari era subiect de ştiri la toate televiziunile naţionale dar, nu pentru istoria acestui, nu pentru balneologie, nu pentru turism, nu pentru faptul că este printre cele mai vechi oraşe din România, împlinind peste 2 milenii de existenţă…Era subiect de ţară pentru că, după 50 de ani de exploatare abuzivă şi neconformă cu studiile geo, pământul se prăbuşea. De această dată controlat, pentru a evita o nouă catastrofă similără celei de la începutul anilor 2000.

Astfel oraşul era paralizat, brandul turistic era doar o amintire, Ocnele Mari era doar un oraş din care se pleca fie forţat, prin evacuare, fie voluntar pentru că nu mai avea rost să trăieşti în cel mai nedorit oraş din România.

Numai că, atunci s-a produs o minune. A apărut un alt oraş. Unul turistic, unul care a schimbat complet istoria modernă a Ocnelor. A apărut oraşul de sub pământ. O uriaşă Salină de basm, lucrată de Exploatarea Minieră, o poveste de succes care a readus peste noapte staţiunea vâlceană în topul destinaţiilor turistice ale românilor. Omul care a fost „vinovatul” pentru această reuşită era directorul de atunci, Marius Tănăsie. Cel care cu forţe proprii, fără fonduri din afară, doar cu minerii săi a creat un vast oraş subteran, creând miracolul de la Ocnele Mari, o salină care este vizitată an de an de zeci de mii de turişti.

Pasul a fost creat, au apărut ulterior pensiunile, oraşul a început să se schimbe, administraţia Iordache a reuşit să preia de la Minea ştrandurile şi părea că totul reintră în normalitate. Până la accidentul electoral din 2016, când în fruntea urbei a ajuns primarul Pătru, omul despre care am scris, că nici în cel mai nefericit sat din Ghana, Guineea Bissau sau Cameron, nu ar trebui să ajungă vreodată primar.

Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe. PSD Vâlcea l-a numit joi în funcţia de preşedinte interimar pe nimeni altul decât pe Marius Tănăsie, omul care a salvat numele unui oraş şi cel care a readus turimsul în staţiunea vâlceană. Ca o paranteză, Marius Tănăsie a fost primul şef de instituţie care a sesizat în 2007 eroarea creată în Parcul Naţional Buila Vânturariţa, o eroare în urma căreia, cea mai bogată zonă de zăcământ a intrat în administrarea parcului, fapt care ar fi dus la un dezastru economic după anii 2020 în Vâlcea. Din păcate atunci demersurile sale nu au fost ascultate de nimeni, din fericire azi, lucrurile sunt doar la un pas de a se rezolva.

„Da, domnul Marius Tănăsie a fost numit preşedinte interimar al PSD Ocnele Mari şi în foarte scurt timp vor fi organizate alegeri pentru a se confirma prin vot opţiunea noastră şi pentru a pregăti o echipă de specialişti, de oameni care să se implice în dezvoltarea turistică a oraşului, pentru a rezilva problemele acute cu care se confruntă acest frumos oraş milenar, de la marginea de vest a Râmnicului. Am încredere în expertiza domnului Tănăsie şi cred că CV-ul dumnealui vorbeşte de la sine”, a declarat pentru Râmnicu Vâlcea Week, preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Îi urăm succes de acum omului politic Marius Tănăsie şi suntem convinşi că experienţa profesională va fi folosită pentru binele comunităţii din această staţiune.

Liviu POPESCU

One comment

 • Cecile C.

  Fals. Bazele dezvoltarii turismului în Ocnele Mari i-au adus personajului numai avantaje , deoarece in acelasi timp cu amenajarea minei turistice a aparut si vila Levant ce apartine smecherului.
  Daca este doar o pura intimplare asemanarea cu realitatea ar fi bine ca individul sa spuna sursa
  veniturilor cu care a reabilitat conacul si a construit bazinele cu apa sarata.
  Are factura pentru saramura din bazine? Daca da , sa o publice in presa locala , dar se pare ca nu va fi cazul.
  De ce promoveaza molima rosie acum pe toti acei care au dat tunuri si au parvenit in societate,
  dupa ce au facut pe reprezentantii sindicalistilor? Se pare ca trebuie sa mareasca acea suma de sapte milioane de lei necesari campaniei prezidentiale.
  Ramine de vazut si cine va fi candidatul deoarece purtatorul de hamster nu are nicio sansa chiar cu micutul „mutenia pamintului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *