Suteşti, o localitate care se impune în arealul metropolitan al Drăgăşaniului

Comuna aşezată în istorie de Neagoe Basarab, loc de pelerinaj pentru pandurii lui Tudor, basm al Bobriceştilor, centru aristocratic de veac XIX, acesta este Suteştiul. O localitate care va avea un muzeu în mijlocul pădurii, într-o casă de poveste, rămasă ca o insulă de prea frumos, în arhipeleagul agro-turistic al Suteştiului.

Primăriţa Carmen Lixandru ştie să exploateze acest compozit de istorie, tradiţii, cultură, geografie şi doreşte să impună Suteştiul drept reşedinţă de excelenţă pentru cei care vor să se stabilească în ruralul european.

Mai mult, investiţiile în infrastructură, atragerea de noi investitori, impunerea ca arie metropolitană, consacrarea ca destinaţie turistică viticolă, sunt priorităţi ale edilului din Suteşti

Lixandru a semnat două contracte de finanțare, prin PNDL 2, pentru realizarea obiectivelor de investiţii amenajare pod pe strada Mătuşari, peste valea pârâului Verdea şi extinderea reabilitarea și modernizarea şcolii cu clasele I-VIII, din satul Măzili, iar acum aceste obiective sunt în procedura de licitații, urmând ca, după finalizarea procedurilor respective, conform legii, să  fie dat ordinul de începere a lucrărilor.

Aceste două investiţii sunt foarte importante pentru comunitate. Totodată, se  lucreazp intens și la canalizare, iar pentru acest an este în program plan extinderea rețelei, in continuare, pe drumul naţional şi în satele componente.

Se aşteaptă demararea investiţiei pentru DN 67B dar şi construcţia BRUA, care ar putea crea premisele conectării la gaze naturale pentru Suteşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *