Bogdan Matei: Prin mărirea salariilor medicilor, un procent considerabil dintre aceştia intenţionează să revină în ţară

Senatorul PSD Vâlcea, Bogdan Matei, confirmă faptul că prin noile măriri salariale din sistemul medical, mulţi medici intenţioneazîă se revină în ţară.

„Aşa cum a anunţat şi doamna ministru măririle salariale din domeniul medical erau necesare, mai ales că de mai bine de zece ani ne confruntam cu un uriaş exod al doctorilor peste hotare. Deja era un caz care trebuia rezolvat, mai ales dacă vorbim de sănătatea unei naţii. Medicii buni trebuie să rămână în spitalele din România şi trebuie să aibă un salariu motivant. Guvernul PSD a considerat asta o prioritate zero şi astfel deja sunt date care certifică faptul că un procent considerabil de medici care lucrează în afară vor să revină în România, unde deja salariile sunt comparabile cu cele de acolo. Mai mult, faptul că aici au o familie, au o locuinţă, au perpectivele unei cariere în România, sunt alte motive care întăresc astfel oportunitatea de revenire sau pentru absolvenţi de a nu mai pleca”, spune senatorul vâlcean.

Potrivit Olguței Vasilescu, un  medic primar la secţia pneumologie a ajuns în martie la un venit net de 16.930 de lei, faţă de 8.375 de lei în februarie 2018, iar un medic specialist dispensar TBC la 12.828 de lei, de la 6.316 lei. De asemenea, salariul net al unui medic specialist gradaţia 3 a crescut la 9.494 de lei în martie, de la 6.481 de lei în decembrie.

Senator PSD, Bogdan Matei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *