Ovidiu Popa încurajează tinerii să pregătească proiecte pentru programul Start-up Nation 2018

Deputatul Ovidiu Popa, spune că printre afacerile care au şanse mari de a obţine finanţare prin programul Start Up Nation se numără înfiinţarea unor spaţii de alimentaţie publică, a unui service auto, a unor curăţătorii pentru haine, aceste mici afaceri având avantajul de a crea un număr de locuri de muncă.

„Fondurile nerambursabile de până la 200.000 de lei, acordate prin intermediul programului Start-up Nation 2018, pot fi accesate și pentru demararea unor afaceri în domenii din sfera serviciilor. Totuși, aceste tipuri de afaceri nu pot obține punctajul maxim în cadrul etapei de evaluare a planurilor de afaceri și tocmai de aceea trebuie urmărită crearea unui număr mai mare de locuri de muncă. De regulă, şanse pentru eligibilitate în afara industriei IT, au şi afacerile care generează locuri de muncă şi dăm ca exemple înfiinţarea unor spaţii de alimentaţie publică, a unor hanuri, mai ales în Vâlcea, unde există un specific turistic, şi aceste hanuri pot valorifica potenţialul zonei montane, pescăreşti, boiereşti, etc. Service-urile auto sunt afaceri care la rândul lor pot intra în zona de eligibilitate ca şi curăţătoriile devenite deja o necesitate în societatea noastră de consum. În orice caz, noi invităm pe toţi cei care au idei creative să pregătească deja proiectele pentru programul Star-up Nation 2018”, spune parlamentarul vâlcean.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a lansat în dezbatere publică, la finalul lunii martie, un număr de șase ghiduri ale solicitantului pentru programele de finanțare ce se vor lansa în cursul acestui an.

Cu toate că nu a fost anunțată perioada în care sesiunea de depunere a proiectelor va fi deschisă, antreprenorii își analizează ideile de afaceri, comparându-le cu cele aprobate la finanțare în cadrul sesiunii din anul 2017.

Conform criteriilor de selecție aplicabile proiectelor aflate la egalitate de punctaj, sunt selectate pentru finanțare afacerile ce creează un număr mai mare de locuri de muncă, astfel că ideile de afaceri prezentate în continuare au potențialul de respecta acestă cerință suplimentară: înființarea unui restaurant și echipamentele pentru care se pot cere bani; înființarea unui service auto și echipamentele și dotările pentru care se poate obține finanțare; înființarea unei curățătorii pentru haine

Deputat Ovidiu Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *